Overzicht alle dompelaars

Een industriële dompelaar kopen bij Enon

koop nu uw dompelelementen bij Enon

Bent u op zoek naar een goede dompelaar? Deze vindt u bij Enon. Dé specialist in het ontwikkelen en leveren van professionele oplossingen op het gebied van elektrische verwarming. Zo bieden wij bijvoorbeeld een industriële dompelaar aan van hoge kwaliteit. En hebben wij ook een dompelaar voor particulier gebruik. De dompelaar is een elektrisch verwarmingselement met een zeer hoog rendement. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een dompelaar? Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op met één van de specialisten van Enon.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Resultaat 1–12 van de 35 resultaten wordt getoond

Wat is een goede dompelaar

Een dompelaar is een elektrisch verwarmingselement die in water of een ander vloeistof gedompeld wordt. Op deze manier kan het de vloeistof verwarmen. Een krachtige dompelaar kan de vloeistof zelfs laten koken. Doordat de dompelaar direct in de vloeistof zit, heeft deze een zeer hoog rendement. Rond de 97%! Afhankelijk van de gewenste temperatuur, de opwarmtijd en het te verwarmen medium, kunt u bepalen welke dompelaar het meest geschikt is voor u. Wij hebben industriële dompelaars die geschikt zijn voor het verwarmen van grote hoeveelheden vloeistoffen, maar ook een consumentenuitvoering die bijvoorbeeld gebruikt kan worden voor het verwarmen van een emmer water.

Hoe werkt een industriële dompelaar?

Een industriële dompelaar gebruikt u om (vervuild) water snel op te kunnen warmen. De temperatuur wordt geregeld door een instelbare capillairthermostaat. Deze thermostaat heeft een temperatuurbewaking met handreset. Het verwarmingselement van een industriële dompelaar is gemaakt van hoogwaardig corrosiebestendig Incoloy 825. Zeer geschikt om vloeistoffen in een IBC-tank direct mee te verwarmen.

De dompelbuis

U kunt ook bij ons terecht voor een dompelbuis. Een dompelbuis bestaat uit keramische stenen waar weerstandspiralen doorheen lopen en is verwerkt in een titanium, rvs of kwartsglasbuis, met een afwerking van een aansluithuis of aansluitkabel. Een dompelbuis wordt toegepast voor de verwarming van allerlei soorten vloeistoffen.

Het teflon dompelelement

Voor het verwarmen van vloeistoffen, kunt u ook een teflon dompelelement gebruiken. De teflon coating die om de elementen zit, biedt een zeer goede bescherming tegen warme chemisch agressieve vloeistoffen. Uitermate geschikte dompelelementen dus!

Hulp nodig? Neem contact op

We snappen dat het moeilijk kan zijn om een juiste dompelaar te vinden voor uw specifieke situatie. Twijfelt u of een dompelaar of een ander dompelelement geschikt is voor u? Wij helpen u graag. Laat een bericht achter via ons contactformulier, mail naar inspire@enon.nl of bel ons direct op +31(0)24 645 58 88.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag