Heet Water / Olie Units

Heater unit thermische olie

Bestel uw thermische olie- of water heater bij Enon

Een Enon thermische olie of water heater wordt op diverse manieren toegepast. Zo wordt hij gebruikt in de kunststofindustrie voor het vervormen van polymeer en elastomeer, thermovormen, thermisch verdichten, tracing, autoclaven en steriliseerapparatuur.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Heater unit met water of thermische olie van Enon

Wanneer u voor uw bedrijf op zoek bent naar een thermische olie- of water heater, bent u bij Enon aan het juiste adres. Enon is specialist in het ontwikkelen en leveren van elektrische verwarmingsproducten voor de zakelijke markt. Zo hebben we diverse water en thermische olie heaters voor procesverwarming. Dit zijn plug & play units die volledig temperatuur gestuurd water of thermische olie in een gesloten systeem verwarmen. De heaters zijn eenvoudig te bedienen en te implementeren in het proces. Lees verder voor meer informatie over dit product. Natuurlijk kunt u ook direct contact met ons opnemen om de heater te bestellen. U doet dit door te bellen of te mailen.

De toepassing en specificatie

Een Enon thermische olie- of water heater heeft verschillende toepassingen Zo wordt hij gebruikt in de kunststofindustrie voor het vervormen van polymeer en elastomeer, thermovormen, thermisch verdichten, tracing, autoclaven en steriliseerapparatuur. Wanneer u een kant en klare unit bestelt, is deze voorzien van onder andere een elektrische heater, centrifugaalpomp, atmosferische- of expansie tank, PID temperatuurregelaar, regelpaneel (3x400V + PE) en een omkasting voorzien van wielen. Deze units hebben we in een standaard range, met een vermogen van 4 t/m Heter unit water 60kW, 3x400VAC + PE. Andere vermogens en spanningen zijn ook mogelijk.

Uitvoeringen van de heater

De thermische olie en water unit is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Wij zetten ze hier voor u op een rij:

 • Atmosferisch, +90°C water, type 10811
 • Drukuitvoering, +90°C water, type 10814
 • Drukuitvoering met expansie vat, +110°C water, type 10815
 • Drukuitvoering met expansie vat, +140°C water, type 10812
 • Atmosferisch, +180°C/+250°C/+300°C, thermische olie, type 10813

Atmosferische heater unit, +90°C water, type 10811

Heater Unit Water

Drukuitvoering heater unit, +90°C water, type 10814

Heater Unit Water

Drukuitvoering met expansie vat, +110°C water, type 10815 en +140°C water 10812

Atmosferisch, +180°C/+250°C/+300°C thermische olie, type 10813

Heater unit thermische olie


Voor advies bij het maken van een keuze kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten door te bellen of te mailen.

De verschillende opties

Enon biedt diverse opties voor de heaters. Zo kunt u voor de remote control kiezen tussen local en remote mode, remote aan- en uitzetten van de heater en remote resetten van de unit. Tevens bieden wij een externe sensoraansluiting (Pt100) om de temperatuur te regelen op basis van de temperatuursensor van de klant. Andere mogelijkheden zijn een remote setpoint (0-10VDC of 4-20 mA), remote kopie van procestemperatuur (0-10VDC of 4-20 mA), grotere pomp en grotere expansietank. Neem contact met ons op en bespreek uw wensen. Wij voorzien u dan graag van advies op maat.


Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze thermische olie of water heater? Of wilt u direct een van onze producten bestellen? Bekijk dan hier het aanbod, kies de gewenste unit en neem contact met ons op door te bellen naar 024-6455888 of stuur een e-mail naar inspire@enon.nl. Tevens kunt een bericht achterlaten via het online contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen en mogelijkheden voor de thermische olie of water heater unit te bespreken.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag