Waarom Infraroodverwarming?

Kies voor infrafoodverwarming van Enon!

Vooropgesteld, infraroodverwarming is volkomen veilig, niet gevaarlijk en het zorgt voor een aangename warmte. In sommige gevallen wordt infraroodstraling zelfs gebruikt voor medische doeleinden.

 

ADVIES AANVRAGEN BROCHURE AANVRAGEN

infrarood stralingspaneel

Comfortabele directe warmte met infraroodverwarming

Infraroodverwarming creëert u met Enon infrarood stralingspanelen. Ze geven een directe, comfortabele warmte die vergelijkbaar is met zonnewarmte. Waar bij conventionele cv-verwarming de lucht wordt verwarmd, worden met infrarood stralingspanelen objecten in de ruimte direct verwarmd, zoals muren, vloeren, meubels, mensen, etc.. Omdat die objecten in de ruimte warmer zijn dan de omgevingslucht, dragen zij de warmte via convectie over aan de ruimte. Hierbij is geen sprake van luchtverwarming, dus is er ook geen luchtcirculatie en stofverplaatsing.

Waarom infraroodverwarming?

Infraroodstraling is volkomen veilig en zorgt voor een aangename warmte. De infrarood stralingspanelen zijn lange golf stralingspanelen. Ze worden ook wel donkerstralers genoemd. Ze verschillen daarmee van kortegolf infraroodstralers die een oranje-geel licht afgeven. Omdat de stralingspanelen doorgaans binnen worden toegepast, is het meestal niet gewenst dat ze licht afgeven. De Enon infrarood stralingspanelen zijn geschikt voor toepassing in onder andere woningen, openbare gebouwen, restaurants, sportcentra en zwembaden.

Voordelen van Enon Infraroodverwarming

Welke voordelen biedt het gebruik van Enon infrarood stralingspanelen?

 • De stralingspanelen geven infraroodstraling af met een golflengte van +5 micrometer. Hierdoor nemen de meeste objecten en mensen op een gelijke manier de stralingswarmte op
 • Wanneer de stralingspanelen objecten opwarmen tot 20-22°C, kan een comfortabele warmte worden bereikt met een luchttemperatuur van slechts 18-19°C. Dit leidt tot een energiebesparing van minimaal 20%
 • De infrarood panelen zorgen voor een betere temperatuurbalans in de ruimte. Er is slechts 1-2°C temperatuurverschil tussen vloer en plafond. Bij conventionele cv-verwarming is dit plusminus 1°C temperatuurstijging per 30-50cm hoogte
 • Er is minder luchtverplaatsing in de verwarmde ruimte. Dat geeft minder stofverplaatsing. Mensen met een huisstofmijt allergie hebben hier veel profijt van
 • Stralingswarmte zorgt voor een hogere temperatuur van de wanden. Daardoor is er minder kans is op condensvorming, terwijl de luchtvochtigheid niet verandert
 • Stralingswarmte gaat niet verloren via ramen. De golflengte van de warmtestraling is namelijk te hoog is om door glas te kunnen dringen (> 3 micrometer)
 • Infrarood verwarming heeft geen onderhoud nodig
 • De infrarood panelen zijn verkrijgbaar in een lage temperatuur uitvoering en een hoge temperatuur uitvoering

Temperatuurbalans infraroodverwarmer Enon

Infraroodverwarming in de badkamer

Een badkamer voelt in het algemeen kouder aan dan andere ruimtes in een woning. Zo is de gevoelstemperatuur na het douchen een stuk lager dan de werkelijke temperatuur. Dit is ook zo wanneer men in bad zit. Het badwater is warm, maar de luchttemperatuur boven het bad kan 20-25°C lager zijn. Door een infrarood warmte paneel boven het bad te hangen, wordt de persoon direct door de infraroodstraling verwarmd. Er wordt een aangename temperatuur ervaren, ondanks de veel koelere luchttemperatuur. De Enon infrarood stralingspanelen zijn IP44 en mogen in zone 2 en 3 worden toegepast (zie afbeelding).

Infraroodverarming badkamer bestellen Enon

Infraroodverwarming op kantoor of werkruimte

In een kantoor of werkruimte met cv-verwarming kan het soms koud aanvoelen. Reden: men zit op de tocht of er is koudestraling van ramen of muren. En soms krijgt de cv-installatie de ruimte niet goed verwarmd. Dan biedt infraroodverwarming de uitkomst. U kunt de panelen aan het plafond hangen of zelf in een systeemplafond integreren. De beste plek voor de infrarood panelen is direct boven de werkplek. In kantoren en werkruimtes adviseren we de lage temperatuur infrarood panelen. Bij een receptiebalie (bij een opengaande deur) adviseren we de montage van de panelen onder de balie (werkplek).

Infraroodverwarming kantoor/werkruimte van Enon

Infrarood stralingspanelen in een openbare ruimte

Openbare ruimtes verwarmt men vaak met luchtverwarming via een centraal verwarmingssysteem of met radiatoren. Dat is niet altijd toereikend. Om toch goed (bij) te verwarmen, adviseren wij het gebruik van hoge temperatuur infrarood panelen. Hiermee kan de ruimte, plaatselijk of geheel (bij)verwarmd worden. Zelfs als het een hoge ruimte is.

Infrarood stralingspanelen in de openbare ruimte van Enon

Infraroodverwarming bij een receptiebalie

Receptiebalies zitten vaak bij een in-uitgang waar vaak (koude) buitenlucht binnenstroomt zodra de deur open gaat. Dit heeft tot gevolg dat met name in de wintermaanden receptiepersoneel bibberend achter hun receptiebalie zitten. Met infrarood stralingspanelen kan men de receptiemedewerkers verwarmen. Men kan de stralingspanelen onder de balie monteren of aan de muur of plafond hangen.

Infraroodverwarming receptiebalie van Enon

Temperatuurregeling van infraroodverwarming

Infrarood stralingspanelen zijn met of zonder temperatuurregeling te gebruiken. De temperatuur van de ruimte kan met een (draadloze) ruimtethermostaat worden geregeld. Omdat het stralingswarmte is, kan het even duren voordat de lucht in de ruimte is opgewarmd. Ook kan met een dimmer het vermogen van het stralingspaneel ingesteld worden. Bij grotere installaties wordt ook wel een solid state regeling toegepast.

 


Heeft u een vraag over Enon infraroodverwarming? Neem gerust contact met ons op.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag