Verwarmingsspiraal

Bestel uw verwarmingsspiraal bij Enon

Zoekt u een verwarmingsspiraal van professionele kwaliteit? Bestel deze dan bij Enon, de specialist op het gebied van elektrische verwarming voor de zakelijke markt. Heeft u behoefte aan advies bij de keuze voor de juiste verwarmingsspiraal? Neem dan contact met ons op door te bellen of te mailen. U heeft dan de mogelijkheid om te bestellen, en wij voorzien u van het gewenste advies. Lees verder voor meer informatie over de verwarmingsspiraal. 

Advies aanvragen Brochure aanvragen

De opbouw van een heater met verwarmingsspiraal

Een verwarmingsspiraal is onderdeel van een elektrische heater. U kunt deze spiraal bestellen met diverse vermogens, buigvormen en aansluitingen.De basis van veel elektrische heaters is een gesloten buiselement. Dit buiselement bestaat uit een metalen buis met daarin een weerstandsspiraal of verwarmingsspiraal. Deze spiraal is geïsoleerd van de buitenmantel door zeer verdicht magnesiumoxide. De weerstandsspiraal is aan een aansluitpen gepuntlast. Deze steekt naar buiten en heeft aan het einde een las- of schroefdraadaansluiting voor de elektriciteitsdraden. Het element wordt met een afdichtingsmiddel vloeistofdicht afgedicht (meestal siliconen of PU), waarna het element wordt afgewerkt met een isolerende tule van plastic of keramiek.

Hoogst mogelijke isolatiewaarde

Enon wil alleen producten van de beste kwaliteit aanbieden. Daarom worden er hoge eisen gesteld bij de afwerking. Zo is de manier van afdichten van een buiselement zeer belangrijk. Door hoge eisen te stellen, kunnen wij elementen met de hoogst mogelijke isolatieweerstand bieden. Wij bieden buiselementen met diverse vermogens. De variaties in het vermogen worden gerealiseerd door de weerstand van de verwarmingsspiraal en de lengte van het element aan te passen.

Elektrische verwarmingsplaat

De buiselementen en verwarmingsspiralen zijn te bestellen in verschillende soorten materialen, afmetingen, vormen en wattbelasting. Wat betreft het materiaal kunt u onder andere kiezen uit AISI304(L), AISI309(L), AISI316(L), AISI321(L), AISI316Ti, Incoloy800, Incoloy825, Inconel600, Hasteloy, SMO254, koper of kopervernikkeld. Qua afmetingen bieden wij ø6.5, ø8.0, ø8.5, ø10.2 en ø16mm. Ook in vorm kunt u variëren. De buiselementen zijn gegloeid waarna ze vrijwel in elke vorm te buigen zijn. Een veel toegepaste vorm is de U-vorm (hair pin), W-vom, spiraalvorm en 3d-vormen. Ten slotte is de wattbelasting afhankelijk van het te verwarmen medium, elementmateriaal en de stromingssnelheid langs het element is een bepaalde wattbelasting (W/cm2) toegelaten. Voor meer informatie over de mogelijkheden neemt u contact met ons op.


Neem contact met ons op

Heeft u behoefte aan meer informatie over ons buiselement met verwarmingsspiraal? Wilt u direct een verwarmingsspiraal bestellen? Dan neemt u contact met ons op via telefoonnummer 024-6455888 of stuur een e-mail naar inspire@enon.nl. Daarnaast kunt u een bericht achterlaten via het online contactformulier. Wij voorzien u dan graag van meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van een Enon verwarmingsspiraal.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag