Constant Vermogen Verwarmingskabel

Constant Vermogen Verwarmingskabel

Enon contant vermogen siliconen verwarmingskabel

De constant vermogen verwarmingskabel wordt met name toegepast in de industrie en woning- en utiliteitsbouw, voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen, tanks, afsluiters, (dak)goten, etc.. De constant vermogen verwarmingskabel levert in tegenstelling tot de zelflimiterende verwarmingskabel altijd hetzelfde vermogen.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Toont alle 7 resultaten

Werking van de constant vermogen verwarmingskabel

De constant vermogen verwarmingskabel bestaat uit twee parallelle aders, met daaromheen isolatiemateriaal. Om het isolatiemateriaal is een weerstandsdraad gewikkeld die om een bepaalde lengte (0,5, 1 of 1,8m) contact maakt met de onderliggende stroomvoerende aders. Hierdoor ontstaan gelijkwaardige parallelle weerstanden. Dit verwarmingslint kan op maat worden geknipt. Waar u de kabel afknipt, onderbreekt u ook een verwarmingscircuit, waardoor dat stuk lint tot aan het volgende verwarmingscircuit koud blijft.

Soorten constant vermogen verwarmingskabel

We onderscheiden een aantal typen constant vermogen verwarmingskabel, met ieder zijn eigen specifieke eigenschap(pen).

ELP-P
ELP-S
ELP-A


ELP-P

Deze ELP-P-verwarmingskabel wordt toegepast voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen en tanks op lage temperatuur (max. +40°C). Deze kabel heeft een thermoplastische buitenmantel.
10W/m (verwarmingscircuits van 1,0m)


ELP-S

Deze verwarmingskabel wordt toegepast voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen en tanks op lage en gemiddelde temperatuur (105 – 160°C). Deze kabel heeft een siliconen buitenmantel.
10W/m, 15W/m, 20W/m, 30W/m (verwarmingscircuits van 1,0m)


ELP-A

De ELP-A wordt toegepast voor het op temperatuur houden van leidingen en tanks op hoge temperatuur (tot +250°C). Deze verwarmingskabel heeft een PFA buitenmantel en heeft daardoor een hoge chemische bestendigheid. Dit verwarmingslint kan worden toegepast op leidingen die op hoge temperatuur met stoom gereinigd worden.
10W/m, 20W/m, 30W/m, 40W/m (verwarmingscircuits van 1,8m)


Als u nog verdere vragen heeft over onze verwarmingskabels/verwarmingslint, neem dan gerust even contact met onsop.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag