Luchtverhitters

luchtverhitter

Elektrische luchtverhitters

Bent u voor uw bedrijf op zoek naar een topkwaliteit luchtverhitter? Bij Enon vindt u deze uitstekende verwarmingsoplossing gegarandeerd. De luchtverhitter is namelijk de perfecte oplossing voor het tegelijkertijd verwarmen en ventileren van werkplaatsen, magazijnen en bedrijfspanden. Daarnaast worden ze vooral ingezet voor het verwarmen van gasvormige media, zoals lucht, stikstof, rookgassen, etc. En deze elektrische luchtverhitter kunt u eenvoudig bestellen in de webshop van Enon.nl. Bekijk ons assortiment luchtverhitters en vindt het apparaat dat u nodig heeft.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Waarvoor een luchtverhitter inzetten?

De kanaalluchtverhitters die u bij Enon kunt bestellen worden vooral toegepast om er lucht, stikstof, rookgassen en ander gasvormige media mee te verwarmen. Door middel van een variabel bouwconcept zijn er voor de luchtverhitters veel toepassingsmogelijkheden in onder andere de machinebouw, industrie, milieu en luchtbehandelings- en klimaatinstallaties. Deze elektrische luchtverhitters kunnen worden ingezet tot een temperatuur van plusminus 650°C en bij een werkdruk van circa 0.1 barg.

Soorten luchtverhitters

Er is onder onderscheid gemaakt in tussenbouw- en insteekkanaalluchtverhitters. De meest gebruikelijke uitvoering luchtverhitter is rechthoekig met rechthoekige flenzen. Een uitvoering verlopend naar een ronde flensaansluiting is ook mogelijk. De kleine standaard verwarmingselementen worden vaak toegepast in luchtbehandelingsinstallaties en zijn onder andere voorzien van een spirobuis met rubberen manchetten. Die zijn verkrijgbaar in een diameter van 100 mm tot 600 mm. Verder kunnen ze in alle mogelijke vormen worden gemaakt. Bij ons kunt u terecht voor:

Ronde kanaalluchtverhitters: de kleine ronde standaard luchtverhitters worden vaak toegepast in luchtbehandelingsinstallaties.

 • Insteek kanaalluchtverhitters: luchtverhitter die geschikt is voor luchtverwarming in een rechthoekig kanaal.
 • Rechthoekige kanaalluchtverhitters: luchtverhitter voor voornamelijk industriële toepassingen. Deze kanaal luchtverhitter maken we op maat voor u om hem passend te maken voor uw luchtkanaal.

 

Materialen van de elektrische luchtverhitter

De luchtverhitters zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal en verzinkt staal, rvs en voor speciale toepassingen/media van Inconel, Incoloy of Hasteloy. De materiaalkeuze en IP-waarde van de aansluitkast kunnen we voor u aanpassen aan de toepassing waarvoor u de luchtverhitter gaat gebruiken. Dit soort heaters kunnen we maken tot vermogens van circa 750 kW met aansluitspanningen tot 3×690 VAC. Ook leveren wij daarbij de regelpanelen voor de luchtverhitters. Ze zijn daarnaast ook verkrijgbaar in een explosieveilige uitvoering. Ga naar onze webshop voor ons aanbod luchtverwarmers.

Vragen over luchtverhitters?

Wilt u meer weten over onze luchtverhitters of over de toepassingen daarvan? Neem dan gerust contact met ons op. Laat een bericht achter via ons contactformulier, mail naar inspire@enon.nl of bel ons direct op +31(0)24 645 58 88.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag