Dikkebuiselementen

Dikkebuiselementen bestellen bij Enon

Bent u op zoek naar dikkebuiselementen, dan bent u bij Enon aan het juiste adres! Dikkebuiselementen bestaan uit een keramisch element wat in een RVS buis wordt gestoken. Ze zijn uitstekend geschikt voor het verwarmen van agressieve vloeistoffen en olie.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Het Dikkebuiselement

Dikkebuiselementen zijn keramische elementen die in een roestvast stalen buis zijn gestoken. Het keramisch element straalt zijn warmte af aan de roestvast stalen buis en op zijn beurt verzorgt deze de warmteoverdracht naar het medium. Deze elementen kunnen worden voorzien van een inschroefwartel of van een flensaansluiting. De wattbelasting van deze elementen is relatief laag en zijn dus prima geschikt voor de verwarming van agressieve vloeistoffen en olie. dikkebuiselement met thermostaat

Het dikkebuiselement kan zelfs uitgevoerd worden met een temperatuursensor.

 

Voordeel t.o.v. inschroefelementen of flensheaters:

Het grote voordeel van het dikkebuiselement is dat bij een eventueel defect aan het keramisch element, het vat of doorstroomhuis waar het dikkebuiselement is ingestoken niet hoeft te worden afgetapt. Men kan de dompelbuis laten zitten en alleen het keramisch element vervangen.

Leverbaar met G11/2″, G2″en G21/2″ schroefwartel.

 

Afhankelijk van onderstaande parameters wordt het dikkebuiselement gedimensioneerd:

 • Te verwarmen medium?
 • Werktemperatuur?
 • Max. insteeklengte?
 • Gewenste inschroefwartel?
 • Benodigd vermogen, of anders om hoeveel vloeistof of flow (m3 of m3/uur) gaat het?
 • Voedingsspanning?
 • Binnen- of buitentoepassing?
 • Horizontale of verticale montage?
 • Is er een temperatuurregeling benodigd?

 


Contact opnemen

Wilt u meer te weten komen over onze service? Of wilt u advies en de mogelijkheden bespreken voor een hitteoplossing op maat? Neem dan contact op met de specialisten van Enon! U kunt ons direct telefonisch bereiken. Dat doet u door te bellen naar 024-6455888. Stelt u uw vraag liever per mail? Ook dat is mogelijk. Stuur een bericht naar inspire@enon.nl. Enon gaat graag aan de slag met het maken, leveren en eventueel monteren van uw dikkebuiselementen!

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag