Tracing

Tracingkabels Tracing Elektrische Verwarmingskabels Enon

Tracingkabels, ook wel bekend als verwarmingskabels of verwarmingslint worden ingezet om o.a. pijpleidingen, vaten, apparatuur en overige toepassingen vorstvrij of op temperatuur te houden. Iedere situatie vereist zijn eigen tracing oplossing.

Wilt u weten welke tracing toepassing past bij uw situatie? Vraag om advies of bekijk onze producten hieronder.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Heat tracing

Zelflimiterende verwarmingskabel (verwarmingslint)

Wilt u de inhoud van leidingen, (opslag)tanks, pompen of instrumenten vorstvrij houden of op de gewenste temperatuur brengen of houden door middel van heat tracing? De zelflimiterende verwarmingskabel (verwarmingslint) van Enon is uitermate geschikt voor in de industrie en woning- en utiliteitsbouw voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen, tanks, afsluiters, (dak)goten, etc. De kabel kan ter plaatse op lengte geknipt worden. Tevens zijn veel van onze zelflimiterende kabels geschikt voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving. Met heat tracing wordt het verwarmingsproces efficiënt geregeld en wordt er nooit meer energie verbruikt dan noodzakelijk is. Daarbij is heat tracing niet alleen nauwkeurig, maar ook nog eens nagenoeg onderhoudsvrij. Informeer gerust naar de mogelijkheden van heat tracing door contact met ons op te nemen.

Heat tracing uitgelegd

Is het voor u van belang dat uw systeem altijd op de juiste temperatuur blijft? Dan is heat tracing echt iets voor u! Deze onderhoudsvriendelijke en efficiënte methode om onder andere leidingen, opslagtanks, pompen en instrumenten op exact de juiste temperatuur te brengen en te houden, wordt dan ook veel toegepast in verschillende sectoren en voor verschillende bedrijfsprocessen. Door verwarmingskabels aan te brengen, wordt met behulp van een thermostaat het verwarmingsproces geregeld en niet meer energie verbruikt dan noodzakelijk is. Dat is pas echt efficiënt!

Heat tracing en vorstbeveiliging

Heat tracing wordt dus veel toegepast voor het vorstvrij houden van leidingen. En dat is niet voor niets. Vorst kan voor grote schade zorgen wanneer leidingen stukvriezen. Er kan waterschade ontstaan en bedrijfsprocessen kunnen stil komen te liggen. Dankzij heat tracing heeft u geen last van dit probleem. Dankzij een slimme regeling wordt enkel de noodzakelijke hoeveelheid energie verbruikt. Komt de temperatuur boven een vooraf ingestelde waarde? Dan regelt de verwarmingskabel zichzelf in vermogen terug. Uw leidingen zijn hierdoor goed beschermd tegen vorst.

Heat tracing en procesverwarming

Daarnaast wordt heat tracing ook toegepast om producten op temperatuur te houden. Dit is vooral voor veel industriële processen van groot belang, zoals in de voedingsmiddelenindustrie, bij olieraffinaderijen en in de petrochemie. Dankzij heat tracing bent u verzekerd van een optimale temperatuurregeling.

De ENON-selectie van soorten zelflimiterende verwarmingskabels:

Heat tracing wordt mogelijk gemaakt door de volgende zelflimiterende verwarmingskabels van Enon:

 1. TRACECO
 2. TRACECO-15
 3. TRACECO-W
 4. ESR-R
 5. ESR-BOT
 6. ESR-H-BOT
 7. ESR-H-BOA

Verwarmingslint tegen bevriezing of voor temperatuurregeling

Zoekt u een hoge kwaliteit verwarmingskabel of verwarmingslint voor het op temperatuur brengen of houden van aan- en afvoerleiding(en), tanks en containers voor water, vloeistoffen, voedingsmiddelen en olie? Dan zit u goed met een verwarmingskabel of verwarmingslint van Enon. Een verwarmingskabel van Enon is zeer geschikt voor gebruik op buizen en instrumenten met kleine diameters. U vindt de Enon verwarmingskabel of het verwarmingslint voor uw project in onze webshop. Wilt u meer weten over onze producten? Of de toepassingen van een verwarmingskabel bespreken met een specialist? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u alles vertellen over heat tracing.

Zelflimiterende verwarmingskabel

Met name in de industrie en woning- en utiliteitsbouw, voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van onder andere leidingen, tanks, afsluiters (dak)goten, etc., wordt de Enon zelflimiterende verwarmingskabel toegepast. Een Enon verwarmingslint of -kabel kunt u ter plaatse op de juiste lengte knippen. Veel van onze zelflimiterende verwarmingskabels zijn ook geschikt voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving. Onze zelflimiterende verwarmingskabel wordt zelfs succesvol toegepast om wijnranken vorstvrij te houden. Zo effectief is heat tracing!

Werking van de zelflimiterende verwarmingskabel

Een zelflimiterend verwarmingslint of -kabel bestaat uit twee parallelle aders die ingebed zijn in een speciale kunststof laag die vermengd is met een hoeveelheid koolstofdeeltjes. Bij stijging van de temperatuur zet de kunststof laag in het verwarmingslint uit, waardoor de afstand tussen de koolstofdeeltjes wordt vergroot. Hierdoor neemt de weerstand toe en daalt het vermogen. Bij afkoeling draait dit proces zich om en zal het vermogen van de verwarmingskabel weer stijgen. Een zelflimiterende verwarmingskabel is verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen met ieder zijn eigen specifieke eigenschap(pen). U ziet ze hieronder overzichtelijk gerangschikt.

Soorten zelflimiterende verwarmingskabel

Alle onderstaande zelflimiterende verwarmingskabels zijn uv-bestendig.

 1. TRACECO

  Deze verwarmingskabel is zeer geschikt voor vorstbeveiliging en het op een lage temperatuur houden van onder andere leidingen, tanks, afsluiters en (dak)goten in de industrie en woning- en utiliteitsbouw.

  10W/m@+10°C, 20W/m@+10°C, 30W/m@+10°C, 40W/m@+10°C

 2. TRACECO-15

  Verwarmingslint of -kabel met dezelfde eigenschappen als de TRACECO-kabel. Deze kabel is echter een stuk smaller.

  12W/m@+10°C

 3. TRACECO-W

  De TRACECO-W verwarmingskabel is geschikt voor toepassingen bij gemiddelde temperaturen (circa +65°C). Deze kabel is ideaal voor het op temperatuur houden van vetleidingen of heetwaterleidingen om legionella te voorkomen.

  9W/m@+55°C, 13W/m@+65°C

 4. ESR-R

  Deze ronde verwarmingskabel wordt met name toegepast in koel(vries) ruimtes om te voorkomen dat (schuif)deuren vastvriezen.

  27W/m@0°C, 38W/m@0°C

 5. ESR-BOT

  Verwarmingslint dat, net als de TRACECO-kabel, wordt toegepast voor vorstbeveiliging. Deze kabel is echter voorzien van een fluorpolymeer beschermingsmantel. Dat maakt deze verwarmingskabel beter bestand tegen chemicaliën en mechanische belasting. Een extra isolatielaag verbonden met het verwarmingselement verhoogt de elektrische isolatie en biedt extra bescherming tegen vocht.

  10W/m@+10°C, 15W/m@+10°C, 20W/m@+10°C, 25W/m@+10°C, 33W/m@+10°C

 6. ESR-H-BOT

  De ESR-H-BOT is een hoog temperatuur (+120°C / +200°C) verwarmingskabel met een fluorpolymeer beschermingsmantel. Deze kabel is geschikt voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van bijvoorbeeld leidingen tot een temperatuur van +120°C en is geschikt voor leidingen die op hoge temperatuur met stoom gereinigd worden (max 200°C). De fluorpolymeer buitenmantel van deze kabel zorgt voor een goede chemische bestendigheid.

  15W/m@+10°C, 30W/m@+10°C, 45W/m@+10°C, 60W/m@+10°C

 7. ESR-S-BOA

  De ESR-S-BOA verwarmingskabel is speciaal ontwikkeld voor toepassing direct in (drinkwater)leidingen en in het algemeen in de voedingsindustrie. De buitenmantel van dit verwarmingslint is geschikt voor direct contact met voedingsmiddelen en drinkwater.

  10W/m@+10°C, 15W/m@+10°C, 18W/m@+10°C

Heat tracing doet u met de verwarmingskabels van Enon

Voor heat tracing bent u bij Enon aan het juiste adres. Wij zijn namelijk dé specialist op het gebied van heat tracing en bieden u hier verschillende verwarmingskabels voor. Door bij ons verwarmingskabels te bestellen, profiteert u niet alleen van de voordelen van heat tracing, maar ook altijd van de volgende voordelen:

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Hulp en advies voor uw toepassingen
 • Zeer ervaren medewerkers
 • Begeleiding van uw project en zorg voor de realisatie
 • Gedegen technische kennis van de markt

Meer informatie over heat tracing

Heeft u een vraag over de zelflimiterende verwarmingskabel? Neem gerust contact met ons op. Laat een bericht achter via ons contactformulier, mail naar inspire@enon.nl of bel ons direct op +31(0)24 645 58 88. Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar met advies en informatie over heat tracing.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag