RegistrerenInloggen(0) - 0,00
DutchEnglish

Tracing

TracingkabelsTracing Elektrische Verwarmingskabels Enon

Tracingkabels, ook wel bekend als verwarmingskabels of verwarmingslint worden ingezet om o.a. pijpleidingen, vaten, apparatuur en overige toepassingen vorstvrij of op temperatuur te houden. Iedere situatie vereist zijn eigen tracing oplossing.

Wilt u weten welke tracing toepassing past bij uw situatie? Vraag om advies of bekijk onze producten hieronder.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Tracing

Onder tracing verstaan we het hele assortiment elektrische verwarmingskabel, tracingkabel en verwarmingslint. Elektrische verwarmingskabels worden toegepast voor het vorstvrij, of het op temperatuur houden van pijpleidingen, vaten, apparatuur, machineonderdelen, etc.. Onze tracing wordt zelfs toegepast voor het vorstvrijhouden van wijnranken (zie video >>). Elke toepassing vereist zijn eigen specifieke aanpak en type verwarmingskabel.

Soorten

 • Zelflimiterende verwarmingskabel (tot +200°C) {kabel die minder vermogen afgeeft naarmate deze warmer wordt}
 • Seriekabel (tot +230°C) {kabel die een vaste ohmse weerstand heeft per lengte-eenheid}
 • Constant vermogen kabel (tot +425°C) {kabel die een vast vermogen per meter levert}
 • Mineraal geïsoleerde kabel (tot ca. +600°C) {een kabel die net als gesloten buiselementen een kern heeft van weerstand-draad geïsoleerd door magnesiumoxide}.

De verwarmingskabels zijn er ook in explosieveilige uitvoering.


Wat is benodigd:

Verwarmingskabel:
Dit kan zelflimiterende verwarmingskabel, seriekabel, constant vermogen kabel of mineraal geïsoleerde verwarmingskabel zijn. In de meeste gevallen betreft het toepassing van zelflimiterende verwarmingskabel.

Tape:Aluminium hittebestendige tape
De verwarmingskabel dient op de leiding/tank te worden bevestigd. Dit kan worden gedaan met hittebestendige aluminium tape of glasvezeltape, of met bundelbandjes. In de meeste gevallen wordt aluminium tape toegepast. In het geval van het racen van een kunststof leiding/tank, adviseren we zowel de tape op de leiding/tank te plakken en daarop de verwarmingskabel te plakken. Dit i.v.m. warmtegeleiding.

Afwerkset:Afwerkset Tracing
De verwarmingskabel wordt op lengte afgeknipt en zal afgewerkt dienen te worden. Dit betekent dat het einde van de kabel en de aansluitzijde wordt afgewerkt. Hiervoor hebben we kant en klare afwerksets, voorzien van op maat gemaakte krimpkousen, wurgbussen, wartel(s), pakkingrubber(s).

Thermostaat:Thermostaat verwarmingslint
Dan dient de verwarmingskabel nog aan- en uit te worden geschakeld. Hiervoor is een thermostaat of regeling nodig. In de meeste gevallen kan alleen een thermostaat worden toegepast. De sensor van de thermostaat wordt tegen de leiding/tank gemonteerd /geplakt. De verwarmingskabel wordt direct of via een lasdoos (afhankelijk van het type thermostaat) op de thermostaat aangesloten en dan direct aan- en uit geschakeld. Indien het elektrische vermogen hoog is of meerder kabels dienen te worden aangestuurd, kan een regelkastje worden gebruikt. Hiervan hebben we een standaard uitvoering 16A@230VAC of 16A@3x400VAC, met daarop vele varianten.

Lasdoos:
Indien er meerdere verwarminsgkabels dienen te worden aangesloten of er een doorverbinding dient te worden gemaakt, hebben we een geprefabriceerde lasdoos met aansluitklemmen en wartels beschikbaar.

Waarschuwingssticker:
Om kenbaar te maken dat onder de leiding/tank-isolatie elektrische verwarmingskabel bevindt, is het verstandig om op de isolatie, waarschuwingsstickers te plakken.

Isolatiedoorvoerset:
In het geval men de leiding/tank voorzien van verwarmingskabel gaat isoleren, met isolatie met aluminium of RVS beplating, dan kan men voor de kabeldoorvoer een isolatiedoorvoerset gebruiken.


Kijk ook hier voor bijbehorende producten.


Heeft u een vraag over tracing? Neem gerust contact met ons op.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag