Buiselementen

ElementenBuiselementen bestellen bij Enon

Bent u op zoek naar buiselementen op maat voor elektrische vewarming? Bekijk hieronder wat er mogelijk is of vraag ons om technisch advies.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Buiselementen

De basis van veel elektrische heaters is het gesloten buiselement. Die  buiselementen bestaat uit een metalen buis (1) met daarin een weerstandspiraal (3). Deze spiraal is geïsoleerd van de buitenmantel door zeer verdicht magnesiumoxide (2). De weerstandsspiraal is aan een aansluitpen (4) gepuntlast. Deze steekt naar buiten en heeft aan het einde een las- of schroefdraadaansluiting voor de elektriciteitsdraden. Het element wordt met een afdichtingmiddel (5) vloeistofdicht afgedicht (meestal siliconen of PU), waarna het element wordt afgewerkt met een isolerende tule van kunststof of keramiek (6).

Buiselement

De manier van afdichten van het element is uitermate belangrijk. Hieraan worden door ons hoge eisen gesteld, zodat onze elementen altijd de hoogst mogelijke isolatieweerstand hebben. De isolatieweerstand is de weerstand tussen een geleider en de aarde bij elektrische installaties en elektrische apparatuur. Hoe beter (hoger) de isolatieweerstand, des te kleiner een lekstroom kan zijn. De weerstand van de isolatie kan met een megger gemeten worden.

Aansluiting op een buiselement:

buiselement aansluiting

De verschillende buigvormen:

buiselement buigvormen

Eigenschappen van het buiselement

Afhankelijk van de weerstand van de verwarmingsspiraal en de lengte van het element kunnen vele variaties in vermogen worden gerealiseerd. De elementen zijn er in diverse materialen, vermogens, aansluit-spanningen, en afmetingen.

 • Materiaal: AISI304(L), AISI309(L), AISI316(L), AISI321(L), AISI316Ti, Incoloy800, Incoloy825, Inconel600, Hasteloy, SMO254, koper, kopervernikkeld, etc.
 • Afmetingen: ø6.5, ø8.0, ø8.5, ø10.2, ø16mm
 • Vorm: De buiselementen zijn gegloeid waarna ze zeer buigzaam zijn en vrijwel in elke vorm te buigen. Een veel toegepaste vorm is de U-vorm (hair pin), W-vom, spiraalvorm, 3d-vormen, etc.
 • Wattbelasting: Afhankelijk van het te verwarmen medium, elementmateriaal en de stromingssnelheid langs het element is een bepaalde wattbelasting (W/cm2) toegelaten. Richtwaarden zijn:
  – olie: 0.5-3W/cm2
  – vuil water: 3-5W/cm2
  – water: tot ca. 12W/cm2 (in speciale gevallen nog veel hoger).

geribd buiselement buiselement speciaal buiselement m14 wartel buiselement


Neem contact met ons op

Wilt u direct de gewenste elementen bestellen bij Enon? Of heeft u behoefte aan meer informatie over onze producten? Dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 024-6455888 of u stuurt een e-mail naar inspire@enon.nl. Tevens is het mogelijk om een bericht achter te laten via het online contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de verschillende mogelijkheden op het gebied van buiselementen te bespreken.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag