Ex-Flensheaters

Explosieveilige flensheaters

Explosieveilige flensheater

Explosieveilige flensheaters/explosieveilge insteekheaters worden voornamelijk ingezet voor het verwarmen van vloeistoffen (o.a. water en olie) en gassen (o.a. lucht, stikstof, damp). Door een veelzijdig bouwconcept zijn er veel toepassingen. Er zijn diverse staalsoorten beschikbaar, zodat de juiste afstemming op het te verwarmen medium gemaakt kan worden.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Specificatie van de explosieveilige flensheaters:

Deze heater worden daar ingezet waar explosiegevaar kan optreden. De flensgrote gaat van DN40 (11/2″) tot DN500 (20″). De toepassing van gesloten buiselementen zorgt voor een optimale directe verwarming van het medium. Afhankelijk van het te verwarmen medium kunnen we deze heaters leveren tot 350kW, met aansluitspanningen tot 3x690VAC. Er zijn drukvaste aansluithuizen in diverse maten beschikbaar. Alle aansluithuizen hebben de classificatie EEx d(e) IIC. De uitvoering van de flensheater is conform ATEX en PED / AD2000, of conform ASME (U-stamp). Indien nodig wordt de heater afgenomen door een NoBo.

We leveren ook de regelpanelen voor deze heaters.


Heeft u nog verdere vragen over onze explosieveilige flensheaters, of één van onze andere producten? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag