Kanaal luchtverhitters

Kanaal luchtverhitter

Een kanaal luchtverhitter wordt vooral gebruikt voor het verwarmen van gasvormige media, meestal lucht. Lees hieronder verder over de toepassingen van kanaal luchtverhitter.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Toepassingen van deze luchtverhitter

Onze kanaal luchtverhitter wordt vooral toegepast voor verwarming van gasvormige media, zoals lucht , stikstof, rookgassen, etc.). Door een variabel bouwconcept zijn er veel toepassingsmogelijkheden voor in de machinebouw, industrie, milieu, luchtbehandeling- en klimaatinstallaties. Deze luchtverhitters worden ingezet tot ca. +650°C en een werkdruk van ca. 0.1barg.

Specificaties:

Er wordt onderscheid gemaakt in tussenbouw– en insteek kanaal luchtverhitters. De meest gebruikelijke uitvoering is rechthoekig, met rechthoekige flenzen. Dit soort heaters kunnen worden gefabriceerd tot vermogens van ca. 750kW met aansluitspanningen tot 3x690VAC.

Een uitvoering verlopend naar een ronde flensaansluiting is ook mogelijk. Kleine ronde standaard luchtverhitters worden veelal toegepast in luchtbehandelingsinstallaties en zijn o.a. van spiro-pijp voorzien van rubberen manchetten, deze zijn verkrijgbaar in de maten ø100 – ø600mm. Dit soort heaters kunnen worden gefabriceerd tot vermogens van ca. 13,50kW met aansluitspanningen 230VAC of 3x400VAC.

Verder kunnen alle mogelijke vormen worden gemaakt. De materialen zijn: staal gegalvaniseerd, staal verzinkt, RVS en voor speciale toepassingen/media van Inconel, Incoloy of Hasteloy. De materiaalkeuze en IP-waarde van de aansluitkast wordt aangepast aan de toepassing of wensen van de klant. Dit soort heaters kunnen worden gefabriceerd tot vermogens van ca. 750kW met aansluitspanningen tot 3x690VAC.


Heeft u een vraag over kanaal luchtverhitters? Neem gerust contact met ons op.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag