Mineraal Geïsoleerde Verwarmingskabel

Mineraal geïsoleerde verwarmingskabel

mineraal geïsoleerde kabel Onze mineraal geïsoleerde verwarmingskabel wordt met name toegepast in de industrie, voor het op (hoge) temperatuur houden en brengen van bijvoorbeeld leidingen, tanks en containers. Mineraal geïsoleerde verwarmingskabels zijn de meest robuuste verwarmingskabels die er zijn. Het is een seriekabel met een vaste weerstand per meter, waardoor afhankelijk van de lengte een bepaald vermogen wordt verkregen. Deze verwarmingskabel wordt voor elke toepassing specifiek ontworpen.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Bestel nu uw mineraal geïsoleerde verwarmingskabel bij Enon

Maar hoe werken deze verwarmingskabels?

Deze verwarmingskabels bestaan uit een stevige verwarmingsspiraal ingebed in een verdichte minerale isolatie. De MI-kabels zijn geschikt voor zeer hoge temperaturen en zijn beschikbaar in hoge wattages. Omdat de MI-kabels bestaan uit een serie weerstand, kan vrijwel elke configuratie met betrekking tot wattage / voltage / kabellengte worden geproduceerd binnen de fysieke operationele grenzen van de kabel.

Geschikt voor zeer hoge werktemperaturen

De mineraal geïsoleerde verwarmingskabel is geschikt voor een temperatuur van +600°C voor de rvs-uitvoeringen en zelfs tot +1000°C voor de Inconel uitvoeringen. We leveren de kabels met 1 of 2 weerstandsdraden. Standaard gebruiken we één weerstandsdraad van NiCr 8020, met magnesiumoxide als isolatie en een rvs- of Incoloy mantel.

Minderaal geïsoleerde verwarmingskabel bestellen bij enon

Monteren door Enon

Indien gewenst kunnen de mineraal geïsoleerde verwarmingskabel ook door onze monteurs op locatie worden gemonteerd. Eventueel kan er dan ook isolatie worden voorzien.

Verwarmingskabel laten monteren door enon

Voorbeeld uit de praktijk

Mineraal geïsoleerde verwarmingskabel gemonteerd op RVS gaaswerk gelast op een RVS ketel in onze werkplaats. Drie secties van 4kW@400V, werktemperatuur +180°C. 2/3 van de wand en de gehele bodem is verwarmd. Iedere sectie is voorzien van een Pt100 temperatuursensor. De ketel is daarna voorzien van minerale wol met RVS beplating.

voorbeel verwarmingskabel op tank enon

Contact opnemen met Enon

Wanneer u een vraag heeft over onze mineraal geïsoleerde verarmingskabels, of één van onze andere producten, naam dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag