Heet / Koud Units

heet koud unit

Heet / Koud Units bestellen bij Enon

Voorbeelden van toepassingen zijn te vinden in de kunststof industrie (polymeer en elastomeer vervormen, thermovormen, thermisch verdichten, tracing, hoge temperatuurtoepassing), matrijzen, etc.. Overal waar men bijv. eerst moet verwarmen en dan afkoelen.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Heat / Koud Unit met water of thermische olie van Enon

Wanneer u voor uw bedrijf op zoek bent naar een thermische olie- of water heater , waarmee u ook kunt koelen, dan bent u bij Enon aan het juiste adres. We hebben diverse water en thermische olie Heet / Koud Units voor procesverwarming. Beide functies zijn geïntegreerd in één machine. Het zijn plug & play units die volledig temperatuur gestuurd water of thermische olie in een gesloten systeem verwarmen en/of koelen. De units zijn eenvoudig te bedienen en te implementeren in het proces. Lees verder voor meer informatie over dit product. Natuurlijk kunt u ook direct contact met ons opnemen om de Heet / Koud Unit te bestellen. U doet dit door te bellen of te mailen.

De toepassing en specificatie

Een Enon Heet / Koud Unit heeft verschillende toepassingen Zo wordt hij gebruikt in de kunststofindustrie voor het vervormen van polymeer en elastomeer, thermovormen, thermisch verdichten, tracing, autoclaven en steriliseerapparatuur of bij iedere andere toepassing waarbij zowel verwarmd als gekoeld moet worden. Wanneer u een kant en klare unit bestelt, is deze voorzien van onder andere een elektrische heater, een koud water circuit, centrifugaalpomp, atmosferische- of expansie tank, PID temperatuurregelaar, regelpaneel (3x400V + PE) en een omkasting voorzien van wielen. Deze units hebben we in een standaard range, met een vermogen van 4 t/m Heter unit water 60kW (8 t/m 120kW koeling), 3x400VAC + PE. Andere vermogens en spanningen zijn ook mogelijk.

Uitvoeringen van de Heet / Koud Unit

De Heet / Koud Unit olie of water is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Wij zetten ze hier voor u op een rij:

 • Atmosferisch, +90°C water, type 10801
 • Drukuitvoering, +90°C water, type 10804
 • Drukuitvoering met expansie vat, +110°C water, type 10805
 • Drukuitvoering met expansie vat, +140°C water, type 10802
 • Atmosferisch, +180°C/+250°C/+300°C, thermische olie, type 10803

Voor de koeling dient te worden aangesloten op de (koel)waterleiding van de gebruiker. Indien de koeling onafhankelijk door de unit dient te worden gedaan dan is een Heet / Koel Unit nodig.

Atmosferische Heet / Koud Unit, +90°C water, type 10801

heet koud unit water

Drukuitvoering Heet / Koud Unit, +90°C water, type 10804

heet koud unit

Drukuitvoering Heet / Koud Unit met expansie vat, +110°C water, type 10805 en +140°C water 10802

heet koud unit

Atmosferische Heet / Koud Unit, +180°C, type 10803

heet koud unit olie

Atmosferische Heet / Koud Unit, +250°C/+300°C thermische olie, type 10803

heet koud unit olie

Voorbeeld van een speciale uitvoering Heet / Koud Unit >>


Voor advies bij het maken van een keuze kunt u altijd contact opnemen met een van onze specialisten door te bellen of te mailen.

De verschillende opties

Enon biedt diverse opties voor de heaters. Zo kunt u voor de remote control kiezen tussen local en remote mode, remote aan- en uitzetten van de heater en remote resetten van de unit. Tevens bieden wij een externe sensoraansluiting (Pt100) om de temperatuur te regelen op basis van de temperatuursensor van de klant. Andere mogelijkheden zijn een remote setpoint (0-10VDC of 4-20 mA), remote kopie van procestemperatuur (0-10VDC of 4-20 mA), grotere pomp en grotere expansietank. Neem contact met ons op en bespreek uw wensen. Wij voorzien u dan graag van advies op maat.


Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze thermische olie of water heater? Of wilt u direct een van onze producten bestellen? Bekijk dan hier het aanbod, kies de gewenste unit en neem contact met ons op door te bellen naar 024-6455888 of stuur een e-mail naar inspire@enon.nl. Tevens kunt een bericht achterlaten via het online contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om uw wensen en mogelijkheden voor de Heet / Koud Unit te bespreken.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag