Terrasstralers/Terrasverwarming

Enon terrasverwarming kopen voor aangename terraswarmte

De infrarood terrasstralers van Enon genereren een veilige en comfortabele infrarode stralingsenergie. Deze warmte wordt alleen geabsorbeerd door vaste voorwerpen. Onze terrasverwarming verspilt dus geen energie aan het verwarmen van de buitenlucht.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Toont alle 9 resultaten

Infrarood terrasstralers

Enon infrarood terrasstralers kopen voor aangename terraswarmte

Wilt u ook als het buiten kouder wordt kunnen genieten van uw terras en bent u daarom op zoek naar goede infrarood terrasstralers? De infrarood terrasstralers van Enon genereren een veilige en comfortabele infrarode stralingsenergie. Deze warmte wordt hierbij alleen geabsorbeerd door vaste voorwerpen. Onze terrasverwarming verspilt dus geen energie aan het verwarmen van de buitenlucht. Dat is pas efficiënt verwarmen! En het kost u ook nog eens veel minder energie. Kies dus voor infrarood terrasstralers als terrasverwarming en bestel ze direct bij Enon!

Zuinige infrarood terrasheaters

De infrarood terrasstralers, ook wel infrarood terrasheaters, van Enon genereren een veilige en comfortabele infrarode stralingsenergie. Deze warmte wordt alleen geabsorbeerd door vaste voorwerpen. Onze terrasverwarming verspilt dus geen energie aan het verwarmen van de buitenlucht. Kenmerkend voor infrarood terrasstralers is dat ze warmte uitsluitend afgeven aan mensen en dieren en aan vaste objecten, zoals muren, vloeren en meubilair. Mensen ervaren bij deze terrasheaters direct een aangename warmte, zelfs als de omgeving veel kouder is. De overige objecten, zoals tafels, stoelen en de vloer, absorberen de warmte en geven die warmte weer af door middel van convectie. Door de opwarming van vaste objecten krijgt de ruimte bij toepassing binnen een aangename temperatuur. Elektrische infrarood terrasverwarming is efficiënt en voordelig in de aanschaf. 90% van de elektrische energie in de terrasheater wordt direct omgezet in stralingswarmte!

Energiebesparing op uw verwarmingsoplossing

Enon staat bekend om zijn energiezuinige verwarmingsoplossingen. Zo hebben we voor u infrarood terrasstralers die uw terras zeer efficiënt verwarmen. Wanneer de stralingspanelen worden gebruikt om objecten te verwarmen tot 20-22°C, kan terwijl de luchttemperatuur slechts oploopt tot 18-19°C al een comfortabele warmte worden bereikt. Hierdoor vindt er een energiebesparing plaats van minimaal 20% ten opzichte van meer conventionele verwarming.

Werking van infrarood terrasverwarming

Bij infrarood terrasheaters wordt zonnewarmte nagebootst. Zonne-energie wordt naar de aarde getransporteerd via elektromagnetische stralen. Deze stralen hebben verschillende golflengtes, ofwel frequenties. Elke frequentie transporteert een bepaalde hoeveelheid energie. En energie is warmte. Hoe sneller de frequentie, hoe korter de golflengte en hoe meer energie getransporteerd wordt. Dus, hoge frequentie straling geeft een korte golflengte en daardoor dus meer energie (warmte). Van de totale energie die de zon uitstraalt, bereikt slechts een gedeelte de aarde. Een deel van de straling wordt door de ozonlaag gefilterd. De straling die ons aardoppervlak bereikt, noemen we globale straling. Globale straling begint bij onzichtbaar ultraviolet licht (uv) naar zichtbaar licht en uiteindelijk infrarood straling (IR).

Infrarood straling in terrasheaters

In terrasheaters worden drie soorten infraroodstralen gebruikt:

 • IR-A = kortegolf infrarood
 • IR-B = middengolf infrarood
 • IR-C = langegolf infrarood

Kortegolf infrarood heeft de sterkste straling, lange golf heeft de minst krachtige straling. Dit heeft vooral effect op de dieptewerking van de stralen op de mens. Een kortegolf infrarood terrasstraler heeft hierdoor een geweldig rendement van ongeveer 92% en ook de grootste reikwijdte tot wel 4 meter. Dit hangt uiteraard af van de montagehoogte van de terrasverwarming en de locatie. Middengolf infrarood terrasstralers hebben een gemiddeld rendement van 75% met een reikwijdte tot 2,5 meter. Deze terrasheaters zijn het beste aan de wand of het plafond te monteren direct boven de zitplaats. Korte golf infrarood is dus de meest krachtige variant en geeft bij hetzelfde vermogen de meeste warmte.

Verbruik van een infrarood terrasverwarming

Als op een terras voldoende stroomcapaciteit aanwezig is, zijn elektrische infrarood terrasverwarmers aan te bevelen boven terrasheaters op gas. Infrarood terrasheaters zijn het meest efficiënt, energiezuinig en geven ook het hoogste rendement: ze geven de meeste warmte per kW. Elektrische infrarood terrasverwarming kost per 2000W gemiddeld slechts 43 cent per uur. In een gemiddeld seizoen is de terrasverwarming zo’n 60 tot 80 uur in gebruik. Elektrische terrasverwarming vergt geen onderhoud, maakt geen geluid, kan niet uitwaaien en is eenvoudig te installeren. Bovendien zijn ze zeer voordelig in de aanschaf.

Voordelen van elektrische infrarood terrasverwarming

Enon terrasheaters:

  • zijn eenvoudig zelf te plaatsen
  • hebben een hoog rendement van 92%
  • zijn compact en modern
  • maken geen geluid
  • hebben een voordelige aanschafprijs
  • zijn eenvoudig te schakelen of zelfs te dimmen met optionele draadloze afstandsbediening
  • hebben een groot bereik
  • kunnen dicht onder een luifel of overkapping geplaatst worden
  • waaien niet uit bij harde wind
  • zijn onderhoudsvrij

 

Hoeveel vermogen is nodig voor infrarood terrasstralers?

Het is niet nodig om een terras in zijn geheel te verwarmen. Terrasheaters zijn alleen nuttig voor het zitgedeelte. Infrarood terrasstralers werken met gerichte stralingswarmte. Goede terrasverwarmers van 2000 watt kunnen minimaal 9m² in open lucht tot maximaal 16m² op een windvrij terras verwarmen. Voor een goed elektrisch verwarmd terras heeft u het volgende nodig:

   • te verwarmen oppervlakte < 6m²: 1 x 1500 watt
   • te verwarmen oppervlakte 6-12m²: 1 x 2000 watt of 2 x 1500 watt
   • te verwarmen oppervlakte 12-16m²: 1 x 2000 watt, 2 x 1500 watt, 2 x 1650 watt
   • te verwarmen oppervlakte: 16 en 20m²: 2 x 2000 watt , 3 x 1500 watt, 3 x 1650 watt

De beste plek om infrarood terrasstralers te monteren is aan het uiteinde van een overkapping, naar binnen gericht, of boven de zitplaatsen.

Standaard terrasverwarming

We leveren standaard elektrische terrasheaters, waarvan u een deel in onze webshop kunt vinden. Maar de webshop vertegenwoordigt maar een klein deel van ons leveringsprogramma. Indien u niet kunt vinden wat u zoekt, neem dan contact met ons op. We leveren namelijk naast onze standaard terrasheaters ook heaters op klantspecificatie. Weet u niet zeker wat voor terrasverwarming u nodig heeft voor uw doeleinden? Dan kunt u ook altijd bij ons terecht voor een uitstekend advies.

Maatwerk oplossingen voor uw terrasverwarming

De core business van Enon is het ontwikkelen en leveren van oplossingen op het gebied van elektrische verwarming. Mede door onze ervaren medewerkers en flexibele manier van werken hebben we een uitstekende naam in de heating-wereld opgebouwd. Dus wanneer u op zoek bent naar een maatwerk oplossing voor uw terrasverwarming kunt u altijd bij ons terecht. We verzekeren u van een passende oplossing door u een combinatie te bieden van jarenlange ervaring op vele verschillende projecten en een solide kennis van de markt. Ook dragen we graag de zorg voor het project, begeleiden we het en realiseren we het, zodat u optimaal van uw infrarood terrasstralers kunt genieten.

Installatie en montage van infrarood terrasstralers

Naast dat wij infrarood terrasstralers leveren, kunnen wij ook de installatie en aansluiting ervan voor u verzorgen. Denk hierbij aan de bekabeling tussen de infrarood terrasheaters en het regelpaneel, het monteren van tracing, het inregelen van het besturingssysteem, etc.

De voordelen van Enon

Door uw infrarood terrasstralers te kopen bij Enon, profiteert u van een aantal voordelen. Zo bieden we u:

   • Kwalitatief hoogwaardige producten
   • Hulp en advies voor uw toepassingen
   • Zeer ervaren medewerkers
   • Begeleiding van uw project en zorg voor de realisatie
   • Gedegen technische kennis van de markt

Infrarood terrasstralers koopt u bij Enon

Voor infrarood terrasheaters gaat u natuurlijk naar Enon. Wij beschikken over infrarood terrasstralers van uitstekende kwaliteit, waarmee u lekker warm op uw terras kunt zitten. Heeft u een vraag over Enon infrarood terrasstralers? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden van terrasverwarming? Neem gerust contact met ons op. Laat een bericht achter via ons contactformulier, mail naar inspire@enon.nl of bel ons direct op +31(0)24 645 58 88.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag