RegistrerenInloggen(0) - 0,00
DutchEnglish

Terrasstralers/Terrasverwarming

Enon terrasverwarming kopen voor aangename terraswarmte

De infrarood terrasstralers van Enon genereren een veilige en comfortabele infrarode stralingsenergie. Deze warmte wordt alleen geabsorbeerd door vaste voorwerpen. Onze terrasverwarming verspilt dus geen energie aan het verwarmen van de buitenlucht.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Toont alle 11 resultaten

Zuinige infrarood terrasheaters

De infrarood terrasheaters van Enon genereren een veilige en comfortabele infrarode stralingsenergie. Deze warmte wordt alleen geabsorbeerd door vaste voorwerpen. Onze terrasverwarming verspilt dus geen energie aan het verwarmen van de buitenlucht. Kenmerkend voor infrarood terrasstralers is dat ze warmte uitsluitend afgeven aan mensen en dieren en aan vaste objecten, zoals muren, vloeren en meubilair. Mensen ervaren bij onze terrasheaters direct een aangename warmte, zelf als de omgeving veel kouder is. De overige objecten zoals tafels, stoelen de en de vloer absorberen de warmte en geven die warmte weer af door middel van convectie. Door de opwarming van vaste objecten krijgt de ruimte bij toepassing binnen een aangename temperatuur. Elektrische infrarood terrasverwarming is efficiënt en voordelig in de aanschaf. 90% van de elektrische energie in de terrasheater wordt direct omgezet in stralingswarmte!

Werking van infrarood terrasverwarming

Bij infrarood terrasheaters wordt zonnewarmte nagebootst. Zonne-energie wordt naar de aarde getransporteerd via elektromagnetische stralen. Deze stralen hebben verschillende golflengtes, ofwel frequenties. Elke frequentie transporteert een bepaalde hoeveelheid energie. En energie is warmte. Hoe sneller de frequentie, hoe korter de golflengte en hoe meer energie getransporteerd wordt. Dus, hoge frequentie straling geeft een korte golflengte en daardoor dus meer energie (warmte). Van de totale energie die de zon uitstraalt bereikt slechts een gedeelte de aarde. Een deel van de straling wordt door de ozonlaag gefilterd. De straling die ons aardoppervlak bereikt noemen we globale straling. Globale straling begint bij onzichtbaar Ultraviolet licht (UV) naar zichtbaar licht en uiteindelijk infrarood straling (IR).

Infrarood straling in terrasheaters

In terrasheaters worden drie soorten infraroodstralen gebruikt:

 • IR-A = kortegolf infrarood
 • IR-B = middengolf infrarood
 • IR-C = langegolf infrarood

Kortegolf infrarood heeft de sterkste straling, lange golf heeft de minst krachtige straling. Dit heeft vooral effect op de dieptewerking van de stralen op de mens. Een kortegolf infrarood terrasverwarmer heeft hierdoor een geweldig rendement van ongeveer 92%, en ook de grootste reikwijdte tot wel 4 meter. Dit hangt uiteraard af van de montagehoogte van de terrasverwarming en de locatie. Middengolf infrarood terrasstralers hebben een gemiddeld rendement van 75% met een reikwijdte tot 2,5 meter. Deze terrasheaters zijn het beste aan de wand of plafond te monteren direct boven de zitplaats. Korte golf infrarood is dus de meest krachtige variant en geeft bij hetzelfde vermogen de meeste warmte.

Verbruik van een infrarood terrasverwarming

Als op een terras voldoende stroomcapaciteit aanwezig is, zijn elektrische infrarood terrasverwarmers aan te bevelen boven terrasheaters op gas. Infrarood terrasheaters zijn het meest efficiënt, energiezuinig en geven ook het hoogste rendement: ze geven de meeste warmte per kW. Elektrische infrarood terrasverwarming kost per 2000W gemiddeld slechts 43 cent per uur. In een gemiddeld seizoen is de terrasverwarming zo’n 60 tot 80 uur in gebruik. Elektrische terrasverwarming vergt geen onderhoud, maakt geen geluid, kan niet uitwaaien en is eenvoudig te installeren. Bovendien zijn ze zeer voordelig in de aanschaf.

Voordelen van elektrische infrarood terrasverwarming

Enon Terrasheaters:

 • zijn eenvoudig zelf te plaatsen
 • hebben een hoog rendement van 92%
 • zijn compact en modern
 • maken geen geluid
 • hebben een voordelige aanschafprijs
 • zijn eenvoudig te schakelen of zelfs te dimmen met optionele draadloze afstandsbediening
 • hebben een groot bereik
 • kunnen dicht onder een luifel of overkapping geplaatst worden
 • waaien niet uit bij harde wind
 • zijn onderhoudsvrij

Hoeveel vermogen is nodig voor terrasverwarming?

Het is niet nodig om een terras in zijn geheel te verwarmen. Terrasheaters zijn alleen nuttig voor het zitgedeelte. Infrarood terrasverwarming werkt namelijk met gerichte stralingswarmte. Goede terrasverwarmers van 2000 watt kunnen minimaal 9m² in open lucht tot maximaal 16m² op een windvrij terras verwarmen. Voor een goed elektrisch verwarmd terras heeft u het volgende nodig:

 • te verwarmen oppervlakte < 6m²: 1 x 1500 watt
 • te verwarmen oppervlakte 6-12m²: 1 x 2000 watt of 2 x 1500 watt
 • te verwarmen oppervlakte 12-16m²: 1 x 2000 watt, 2 x 1500 watt, 2 x 1650 watt
 • te verwarmen oppervlakte: 16 en 20m²: 2 x 2000 watt , 3 x 1500 watt, 3 x 1650 watt

De beste plek om terrasstralers te monteren is aan het uiteinde van een overkapping, naar binnen gericht, of boven de zitplaatsen.


Meer informatie

Heeft u een vraag over Enon infrarood terrasverwarming? Neem gerust contact met ons op.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag