Teflon dompelelementen

Bestel uw verwarmingselementen bij Enon teflon dompelelement

Teflon dompelelementen van Enon – van hoogwaardige industriële kwaliteit.

Zijn teflon dompelelementen van hoogwaardige kwaliteit waar u naar op zoek bent? Dan bent u bij Enon aan het juiste adres. Als specialist in verwarmingstechniek bieden we verschillende typen dompelelementen, waaronder hoogwaardige teflon dompelelementen. We bieden standaard oplossingen, die zijn uit voorraad leverbaar. Maar we kunnen u ook voorzien van een product op maat. Wilt u meer informatie over onze industriële dompelelementen ontvangen, dan kunt u het best even contact met ons opnemen.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Resultaat 1–12 van de 21 resultaten wordt getoond

Wat zijn teflon dompelelementen?

Teflon dompelelementen worden toegepast voor het verwarmen van vloeistoffen. De teflon coating die om de verwarmingselementen (kabel) zit, biedt een goede bescherming tegen warme chemisch agressieve vloeistoffen. Bovendien hebben ze een lage wattbelasting. Daardoor is de levensduur van teflon dompelelementen een stuk langer dan traditionele uitvoeringen met metalen buiselementen. De teflon elementen zijn verkrijgbaar in een platte en cilindrische uitvoering. De elementen zijn opgebouwd uit verwarmingskabel(s) die voorzien zijn van een teflon buitenmantel. De aansluitkabel bestaat uit een koud deel dat ook in de vloeistof ondergedompeld mag worden en een aansluitkabel dienbuiten de vloeistof moet blijven. De teflon dompelelementen zijn leverbaar met temperatuursensor en regelpaneel. De elementen zijn geschikt voor bodemverwarming of verwarming aan de zijkant van een tank.

Teflon dompelelement op bodem van tank

Verwarming op de bodem van de tank

Teflon dompelelement aan zijkant tank

Verwarming tegen de zijkant van de tank

 • (1) Verwarmingselement dat ondergedompeld moet worden gehouden
 • (2) Onverwarmde kabel N, standaardlengte 1 m
 • (3) Verbindingsmof, IP64
 • (4) Elektrische aansluitkabel C, standaard lengte 1 m

Teflon dompelelement

Specificaties

Het verwarmingselement (1) heeft een platte of of cilindrische vorm.
Het wordt gevolgd door een onverwarmde kabel, genaamd N (2), die ten minste 20cm in de vloeistof moet zitten.
De twee zwarte markeringen op de N-kabel, geven het minimale en maximale vloeistofniveau aan. De N-kabel wordt beschermd door een uitrekbare PP-gevlochten kous.
Na het N-deel is er een oranje verbindingsmof (3) waarin het koud eind N is verbonden met een standaard elektrische aansluitkabel van het type HO5 VV-F of HO7 RN-F afhankelijk van spanning en vermogen. De oranje verbindingsmof moet buiten de tank, verwijderd van damp uit de tank, worden geïnstalleerd.
De verbindingsmof is IP64 en is geïnjecteerd met PVC.
Afmetingen verbindingsmof:

 • eenfasig ø30mm, L=195 mm
 • driefasig ø40mm, L=220 mm

De verschillende uitvoeringen

De industriële dompelelementen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

 • Teflon dompelelementen plat: Een plat dompelelement dat is opgebouwd uit teflon verwarmingskabel. dit type wordt zowel in horizontale als in verticale uitvoering geleverd.
  Download brochure >>
 • Teflon dompelelementen cilindrisch: een cilindrisch element dat is opgebouwd uit teflon verwarmingskabel.
  Download brochure >>
 • Teflon dompelelementen rond: ook deze ronde industriële dompelelementen zijn opgebouwd uit teflon verwarmingskabel. Ze worden regelmatig toegepast als vorstbeveiliging in tanks van ⌀500mm tot ⌀2000mm. Via het inspectie-/mangat is het mogelijk om deze elementen in de tank te plaatsen.

Teflon dompelelement Teflon dompelement

Standaard cilindrische teflon dompelelementen met thermostaat

De cilindrische teflon dompelelementen hebben we in een uitvoering zonder thermostaat. Maar u kunt ook bij Enon terecht voor een standaard versie van dit industriële dompelelement met een IP65 aansluithuis voorzien van regelthermostaat 0-90°C. De standaard range is van 500W tot 3000W. We hebben de verticale (type T) en de horizontale uitvoering (type U). Deze elementen zijn uitstekend toepasbaar in tanks, vaten en met name IBC-containers. Door de corrosiebestendigheid van deze elementen zijn ze zeer geschikt voor de verwarming van chemicaliën.


De service van Enon

Enon is specialist in verwarmingstechniek, en heeft een zeer goede naam opgebouwd in de heating-wereld. Wij hebben als doel om passende oplossingen op het gebied van elektrische verwarming te leveren. Doordat we al jarenlang actief zijn, hebben we heel veel verschillende projecten voorbij zien komen en deden we dan zeer veel kennis op. Deze kennis stelt ons in staat om niet alleen standaard oplossingen aan te bieden, maar om ook oplossingen op maat te verzorgen. De producten die we in onze webshop beschikbaar hebben zijn dan ook slechts een kleine greep uit ons assortiment. Wilt u alles weten over onze oplossingen voor industriële teflon dompelelementen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.


Contact met Enon

Contact opnemen met Enon is zeer eenvoudig. Vul simpelweg hier op de site het contactformulier in, en wij komen zo snel mogelijk bij u terug. Wilt u ons direct bereiken? Dat kan door telefonisch contact op te nemen via 024-6455888. Stelt u uw vraag liever per mail? Ook dat is mogelijk. Stuur een bericht naar inspire@enon.nl. Enon helpt u graag verder met professionele oplossingen voor teflon dompelelementen!

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag