Ex-convectoren

Explosieveilige Convectoren van Enon explosieveilige convectoren

Deze zeer robuuste industriële explosieveilige convectoren worden speciaal toegepast voor de verwarming van industriële en technische ruimtes, waar ontploffingsgevaar kan heersen.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Toont alle 8 resultaten

Explosieveilige Convectoren van Enon

Bent u op zoek naar explosieveilige ruimteverwarming? Bestel dan uw explosieveilige convectoren bij Enon. Onze specialisatie is het leveren van heating oplossingen voor de zakelijke markt, waaronder explosieveilige verwarming zoals convectoren. Dit type ruimteverwarming wordt toegepast in ruimtes die als explosiegevaarlijk zijn geclassificeerd conform ATEX 153. Wilt u gebruikmaken van dit type ruimteverwarming binnen uw bedrijf? Bestel ze dan hier direct met het gewenste vermogen en spanning. Lees verder voor meer informatie over dit product.

De constructie

De convector bestaat uit geribde verwarmingselementen, die zijn omsloten door een rooster van gegalvaniseerd staal. De aansluiting van de convector vindt plaats in een drukvast aansluithuis EEx d IIC, IP55 voorzien van een explosieveilige kabelwartel. Daarnaast bevindt zich in het aansluithuis een instelbare capillairthermostaat, waarbij de ruimtesensor aan de onderkant van de convector zit.

De voordelen

De explosieveilige convectoren van Enon bieden een aantal voordelen. Zo kunt u het volgende verwachten:

 • De convector is eenvoudig te installeren en aan te sluiten
 • Is verkrijgbaar in de 230VAC en 3x400VAC uitvoering
 • Is standaard voorzien van een ruimtethermostaat 0-50°C
 • Is voorzien van explosieveilige kabelwartel

Voor meer informatie over de voordelen van dit type convector neemt u contact met ons op.

De certificering

De convectoren die wij verkopen zijn in verschillende soorten ruimtes toepasbaar. De convector EEx d IIC T3 of T4 Gb is bijvoorbeeld geschikt voor ruimtes met een Ex-classificatie zone 1 of 2 met temperatuurklasse T3 (max. +200°C) of T4 (max. +135°C) bij een omgevingstemperatuur van +40°C, en gasgroep IIC. Deze convector is daarnaast gecertificeerd door LCIE (certificaatnr. LCIE 03 Atex 6282X) voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen conform de richtlijn 2014/34/EU (ATEX 114). Tot slot voldoet hij ook aan IECEx met certificaatnummer IECEx LCI 10.0012X.

De specificaties van de explosieveilige convectoren

De convectoren die wij verkopen zijn verkrijgbaar in diverse vermogens en aansluitspanningen. Deze hebben de volgende specificaties:

 • EEx d IIC T3 / T4 Gb, conform ATEX
 • Vermogen van de T3: 750, 1250, 2000 en 3000W en T4: 375, 650 en 900W
 • Aansluitspanning: 230VAC of 3x400VAC
 • Thermostaat 3-polig, deze is instelbaar van 0-50°C en is voorzien van Ex-kabelwartel

Naast het aanbod dat u direct hier kunt bestellen, leveren wij ook explosieveilige convectoren met andere vermogens en spanningen.

Download hier de brochure voor Ex-Convectoren

Bekijk ook onze Explosieveilige Ventilatorkachels


Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze producten of wilt u een convector bestellen met een andere spanning of vermogen? Dat kan, neem dan contact met ons op door te bellen naar 024-6455888 of te mailen via inspire@enon.nl. Wij voorzien u dan direct van meer informatie over onze explosieveilige convectoren.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag