RegistrerenInloggen(0) - 0,00
DutchEnglish

Infrarood Stralingspanelen

Infrarood stralingspanelen

infrarood stralingspaneel

Infrarood stralingspanelen bieden een comfortabele warmte die is te vergelijken met zonnewarmte. Het voordeel t.o.v. conventionele cv-verwarming is dat mensen en objecten direct verwarmd worden. Er is geen directe luchtverwarming en daardoor ook geen luchtcirculatie en dus geen stofverplaatsing. De stralingswarmte wordt voor ca. 85% geabsorbeerd door de objecten in de omgeving (muren, vloer, meubels, mensen, etc.). Op dat moment zijn de objecten warmer dan de omgevingslucht en wordt via convectie, warmte aan de lucht overgedragen.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Voordelen:

 • De stralingspanelen geven infraroodstraling af met een golflengte hoger dan 5 micrometer. Hierdoor wordt de warmtestraling door de meeste objecten incl. het menselijk lichaam geabsorbeerd: Dus mensen worden verwarmd op een manier die gelijk is aan die van voorwerpen.
 • Wanneer de stralingspanelen objecten opwarmen tot 20-22°C, dan kan een comfortabele verwarming worden bereikt met maar een luchttemperatuur van 18-19°C. Dit leidt tot een minimale energiebesparing van ca. 20%.
 • De stralingspanelen zorgen voor een betere temperatuurbalans in de ruimte. Slechts 1-2°C temperatuurverschil tussen vloer en plafond. (bij conventionele CV-verwarming is dit ca. 1°C temperatuurstijging per 30-50cm hoogte)
 • Er is minder luchtverplaatsing in de verwarmde ruimte en zodoende ook minder stofverplaatsing. Hierdoor wordt het risico voor een aantal ziektes voor mensen die gevoelig zijn voor stof verkleind.
 • Stralingswarmte zorgt voor een hogere temperatuur van de wanden, waardoor er minder kans is op condensvorming, terwijl de luchtvochtigheid niet veranderd.
 • Er gaat geen stralingswarmte verloren via ramen, aangezien de golflengte van de warmtestraling te hoog is om door het glas te kunnen dringen (> 3micrometer).
 • Geen onderhoud nodig. De panelen zijn verkrijgbaar in een lage temperatuur en en hoge temperatuur uitvoering.

Download hier de Brochure Infrarood Stralingspanelen.


Heeft u een vraag over stralingspanelen? Neem gerust contact met ons op.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag