Infrarood Stralingspanelen

Infrarood stralingspanelen

infrarood stralingspaneel

Infrarood stralingspanelen bieden een comfortabele warmte, die is te vergelijken met zonnewarmte. Het voordeel t.o.v. conventionele cv-verwarming, is dat mensen en objecten direct verwarmd worden. Er is geen directe luchtverwarming en daardoor ook geen luchtcirculatie en dus geen stofverplaatsing. Dit is ook beter voor de gezondheid. De stralingswarmte wordt voor ca. 85% geabsorbeerd door de objecten in de omgeving (muren, vloer, meubels, mensen, etc.).

Op dat moment zijn de objecten warmer dan de omgevingslucht en wordt via convectie warmte aan de lucht overgedragen. Wilt u graag infrarood stralingspanelen? Enon.nl staat voor u klaar! Wij hebben een divers aanbod stralingspanelen waar u snel en efficiënt mee kunt verwarmen. Bestel ze eenvoudig via de webshop.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Voordelen van infrarood stralingspanelen

U gebruikt infrarood stralingspanelen dus om te verwarmen. Maar wat zijn de voordelen ervan? Deze hebben we voor u op een rijtje gezet:

 • De stralingspanelen geven infraroodstraling af met een golflengte hoger dan 5 micrometer. Hierdoor wordt de warmtestraling door de meeste objecten incl. het menselijk lichaam geabsorbeerd: dus mensen worden verwarmd op een manier die gelijk is aan die van voorwerpen.
 • Wanneer de stralingspanelen objecten opwarmen tot 20-22°C, dan kan een comfortabele verwarming worden bereikt met maar een luchttemperatuur van 18-19°C. Dit leidt tot een minimale energiebesparing van ca. 20%.
 • De stralingspanelen zorgen voor een betere temperatuurbalans in de ruimte. Slechts 1-2°C temperatuurverschil tussen vloer en plafond (bij conventionele CV-verwarming is dit ca. 1°C temperatuurstijging per 30-50cm hoogte).
 • Er is minder luchtverplaatsing in de verwarmde ruimte en zodoende ook minder stofverplaatsing. Hierdoor wordt het risico voor een aantal ziektes voor mensen die gevoelig zijn voor stof verkleind.
 • Stralingswarmte zorgt voor een hogere temperatuur van de wanden, waardoor er minder kans is op condensvorming, terwijl de luchtvochtigheid niet veranderd.
 • Er gaat geen stralingswarmte verloren via ramen, aangezien de golflengte van de warmtestraling te hoog is om door het glas te kunnen dringen (> 3 micrometer).
 • Geen onderhoud nodig. De panelen zijn verkrijgbaar in een lage temperatuur en een hoge temperatuur uitvoering.

Infrarood stralingspanelen en conventionele cv-verwarming

Infrarood stralingspanelen hebben dus veel voordelen. Vooral ten opzichte van de conventionele cv-verwarming. Waar bij de conventionele cv-verwarming de lucht verwarmd wordt, verwarmen infrarood stralingspanelen objecten in een ruimte, zoals de muren, vloeren, meubels, mensen, etc. Ze geven dus een directe, comfortabele warmte. Bovendien is er geen sprake van luchtverwarming, luchtcirculatie en stofverplaatsing.

De toepassingen van infraroodverwarming

Infraroodverwarming kan overal worden toegepast. In badkamers waar het algemeen kouder aanvoelt dan in andere ruimtes van het huis, daar zorgen infrarood stralingspanelen voor dat beetje extra warmte. In een kantoor of werkruimte waar de cv-installatie de ruimte niet goed verwarmd krijgt, kunnen infrarood stralingspanelen dit wel. Maar ook in openbare ruimtes om de ruimte plaatselijk of geheel te verwarmen.

Lage en hoge temperatuur infrarood panelen

In ons assortiment vindt u zowel lage temperatuur infrarood panelen als hoge temperatuur infrarood panelen. Wat is het verschil? De hoge temperatuur stralingspanelen worden met name in hoge publieke ruimtes toegepast. Denk hierbij aan werkplaatsen, stallen, sporthallen, kerken, etc. U kunt de panelen direct tegen het plafond bevestigen of aan draadstangen of kettingen ophangen. De verwarmingsplaten zijn voorzien van een speciale coating die de stralingscapactieit verhoogt.

Waarom infrarood stralingspanelen bestellen bij Enon.nl?

Wilt u ook profiteren van de vele voordelen van infrarood stralingspanelen? Bestel ze dan bij Enon.nl! Wij bieden u:

 • Kwalitatief hoogwaardige producten
 • Hulp en advies voor uw toepassingen
 • Zeer ervaren medewerkers
 • Gedegen technische kennis van de markt

Vragen? Neem contact op

Voor infrarood stralingspanelen bent u bij Enon.nl aan het juiste adres! In onze webshop vindt u een divers aanbod aan infrarood stralingspanelen voor zowel lage als hoge temperaturen voor aan de wand of uw plafond. Heeft u nog vragen over onze producten? Of wilt u graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Laat een bericht achter via ons contactformulier, mail naar inspire@enon.nl of bel ons direct op +31(0)24 645 58 88.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag