Bandelementen

bandelementen

Mica/Keramische bandelementen en de Mica neuselementen

Bestel uw verwarmingselementen bij Enon! Deze worden toegepast in met name de kunststof-, machine- en apparatenindustrie. Er wordt onderscheid gemaakt in mica-,  keramische bandelementen en neuselementen

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Bestel verwarmingselementen bij Enon

Bent u op zoek naar bandelementen van zeer hoge kwaliteit? Dan bent u bij Enon aan het juiste adres. Wij leveren professionele elementen die worden toegepast in de kunststof-, machine- en apparatenindustrie. U kunt bij ons terecht voor zowel mica- als keramische bandelementen als neuselementen. Wilt u graag onze producten kopen? Bekijk dan hier direct ons aanbod en neem contact met ons op om de gewenste elementen te bestellen. Voor meer informatie leest u verder.

Mica Bandelementen

De mica bandelementen zijn kwaliteitsproducten die onder andere worden toegepast bij extrusie- en spuitmachines. De elementen zijn meestal cilindrisch en klemt men om het te verwarmen product. Ze hebben een roestvaststalen binnen- en buitenmantel en roestvaststalen klemplaat. bandelementen Daarnaast zijn ze voorzien van mica isolatie. De elementen zijn geschikt voor temperaturen van ca. +350°C. Bij Enon is dit product te verkrijgen met verschillende:

 • afmetingen
 • aansluitingen
 • spanningen (1 of 3-fasen, ster- of driehoek schakeling)
 • gaten of sleuven
 • spanmogelijkheden

Tevens kunt u kiezen voor meerdere uitvoeringen, voorbereiding ten bate van de temperatuursensoren en temperatuursensoren laten leveren.

Keramische bandelementen

keramische bandelementen Keramische bandelementen bestaan uit een weerstandspiraal die wordt geïsoleerd door keramisch materiaal. De elementen zijn daarom geschikt voor temperaturen van ca. +450°C en hebben een maximale wattbelasting van 7W/cm2. Onze elementen worden omsloten door metalen beplating. De elementen zijn rechthoekig of cilindrisch. Net als de mica variant zijn deze elementen verkrijgbaar in diverse afmetingen, aansluitingen, spanningen en spanmogelijkheden.

Mica neuselementen

neuselementen De mica neuselementen zijn ook cilindrisch van vorm. Een neuselement heeft een mica isolatie en stalen, messing of RVS binnen- buitenmantel. Dit element is geschikt tot een temperatuur van +300°C en de maximale wattbelasting is 4W/cm2. Bij een zeer hoge temperatuur is het ook mogelijk om een uitvoering met keramische isolatie en rvs mantel te gebruiken. Het product wordt standaard geleverd met een 45° axiale kabelaansluiting. Eventueel kunt u ook andere aansluitkabels bestellen. Tot slot kan het neuselement worden voorzien van gaten of uitsparingen en een geïntegreerde thermokoppel.


Neem contact met ons op

Wilt u direct de gewenste elementen bestellen bij Enon? Of heeft u behoefte aan meer informatie over onze producten? Dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 024-6455888 of u stuurt een e-mail naar inspire@enon.nl. Tevens is het mogelijk om een bericht achter te laten via het online contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om de verschillende mogelijkheden op het gebied van mica-, keramische bandelementen en neuselementen te bespreken.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag