Doorstroomheaters

De Doorstroomheater

Doorstroomheater

Doorstroomheaters worden voornamelijk ingezet voor het verwarmen van vloeistoffen (bijv. water en olie) en gassen (lucht, stikstof, damp, etc.). Door een veelzijdig bouwconcept zijn er veel toepassingen. Er zijn diverse staalsoorten beschikbaar, zodat de juiste afstemming op het te verwarmen medium gemaakt kan worden.

Warmtepompen

Een steeds meer voorkomende toepassing is een doorstroomheater in samenwerking met een warmtepomp. Indien de warmtepomp zijn watertemperatuur niet haalt, wordt de doorstroomheater bijgeschakeld. Ook kan men, in het geval er een storing is aan de warmtepomp de doorstroomheater inschakelen.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Specificatie Doorstroomheater

3-D CAD tekening Doorstroomheater DN80 RVS316L

De heater wordt met een in- en uitlaatflens conform ANSI of DIN geleverd. De uitvoering gaat van DN40 (11/2″) tot DN600 (24″). De toepassing van gesloten buiselementen zorgt voor een optimale directe verwarming van het medium.

Doorstroomheater 250kW Doorstroomheater 250kW
Doorstroomheater 250kW voor water, standby bij warmtepompinstallatie

Afhankelijk van het te verwarmen medium kunnen we deze heaters leveren tot 1000kW ,met aansluitspanningen tot 3x690VAC. Het aansluithuis wordt geleverd in staal gelakt, RVS304 of RVS316L van IP54 tot IP68. De uitvoering van de doorstroomheater is conform PED 2014/68/EG, AD2000, of conform ASME.

Dit soort heaters worden meestal geregeld met Solid State Relais of Thyristoren. Deze besturingskasten kunnen wij u ook leveren. Indien nodig wordt de heater afgenomen door een NoBo.

Schematische weergave doorstroomheater

Brochure Doorstroomheaters >>


Ons assortiment online is slechts een klein deel van onze heating oplossingen. Heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem vandaag contact op met Enon voor een maatwerk heating oplossing!

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag