Industriële verwarming

Enon markt: Industrie

Voor alle processen waarbij het aankomt op betrouwbaarheid op het gebied van industriële verwarming en verwarmingselementen, hebben wij bij Enon voor u een uitgebreid assortiment verwarmingsproducten.

 

Advies aanvragen Brochure aanvragen

industrie

In deze markten is Enon thuis:

 1. Industrie
 2. Transport
 3. (Petro)chemie
 4. Bouw & Infra

Standaard- en maatwerkoplossingen voor industriële verwarming

Industriële verwarming en verwarmingselementen vindt u bij Enon. Wij zijn een flexibel opererend bedrijf met ervaren medewerkers en met een zeer goede naam in de heating-wereld. Wij ontwikkelen en leveren oplossingen op het gebied van elektrische verwarming voor de industrie. Door de combinatie van jarenlange ervaring op vele projecten en gedegen technische kennis van de markt, bieden wij u altijd een passende oplossing. Zo leveren wij heaters en besturingskasten. Ook kunnen wij uw installatie turn-key opleveren, zowel werktuigbouwkundig als elektrisch. Wij begeleiden het project en dragen zorg voor de realisatie. Bij ons kunt u terecht voor standaard heaters die u voor een deel in onze webshop kunt vinden. Naast onze standaard heaters leveren we ook heaters op klantspecificatie. Wij zijn dus ook specialist in het bieden van verwarmingsoplossingen op maat. Onderstaand leest u meer over onze industriële verwarming en verwarmingselementen.

Veilig verwarmen in een industriële omgeving

In een productieomgeving is tracing, proces– en/of ruimteverwarming onmisbaar. Voor alle industriële omgevingen waar temperatuur een belangrijke rol speelt, bieden wij oplossingen met elektrische verwarming, zodat u de temperatuur volledig onder controle heeft. Wij leveren elektrische heaters, temperatuuropnemers en regelpanelen. De heaters en regelpanelen zijn voorzien van een elektrisch (aansluit)schema en kunnen door een installateur of medewerker van een technische dienst eenvoudig worden aangesloten. U kunt hiervoor ook een beroep doen op de technici van Enon. Wij kunnen voor u ook de installatie- en aansluitwerkzaamheden verzorgen en indien gewenst verzorgen we de bekabeling tussen de heater en het regelpaneel. Daarnaast verzorgen we ook de het inregelen van het besturingssysteem.


Oplossingen in industriële verwarming

Voor alle processen waarbij het aankomt op betrouwbaarheid op het gebied van industriële verwarming en verwarmingselementen, hebben wij bij Enon voor u een uitgebreid assortiment verwarmingsproducten. Onderstaand ziet u een overzicht. Staat uw product er niet bij? Neem dan altijd even contact met ons op.

Kabelverwarming of tracing

Voor het op temperatuur brengen of houden van aan- en afvoerleiding(en), tanks en containers voor water, vloeistoffen, voedingsmiddelen en olie, hebben we bij Enon verwarmingskabels of verwarmingslinten. Deze zijn zeer geschikt voor gebruik op buizen en instrumenten met kleine diameters. Voor bescherming tegen bevriezing of voor temperatuurregeling in buizen wordt de Enon zelflimiterende verwarmingskabel toegepast in de industrie en woning- en utiliteitsbouw. De Enon verwarmingskabel kunt u ter plaatse op de juiste lengte knippen. Veel van onze zelflimiterende verwarmingskabels zijn ook geschikt voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving.


Hellingbaanverwarming

Bij Enon zijn we ook gespecialiseerd in hellingbaanverwarming, ook wel wegdekverwarming of opritverwarming genoemd. Met Enon hellingbaanverwarming kunt u toegangswegen begaanbaar houden om zo een veilige situatie te creëren om schade aan mens en materiaal door gladheid te voorkomen. Het wegdekverwarmingssysteem van Enon kan worden toegepast op alle buitenoppervlakken, zoals in- en uitritten, laadkuilen, trappen, bordessen, fietshellingen, voetgangershellingen, rolstoelhellingen en andere plekken waar gladheid gevaarlijke situaties kan opleveren.


Procesverwarming

Industriële verwarmingselementen vindt u in de vorm van, onder andere, doorstroomheaters, dompelelementen, patroonelementen en inschroefelementen. Als specialist in industriële verwarming hebben we verschillende typen dompelelementen, waaronder hoogwaardige teflon dompelelementen voor het verwarmen van vloeistoffen. Daarnaast verkopen wij ook patroonelementen die worden toegepast in de plastic-, papier-, schoenen-, machine- en apparatenindustrie en laboratoria. Het is het element met de hoogste vermogensdichtheid, tot ca. 35W/cm2. Inschroefelementen zijn voor het direct verwarmen van vloeistoffen en gassen in de industriële sector. U heeft de keuze uit messing en rvs-inschroefwartels in verschillende maten.


Ruimteverwarming

Industriële ruimteverwarming wordt toegepast om in een omgeving een bepaalde ruimtetemperatuur te bewerkstelligen. Dit kan een omgeving zijn voor mensen, maar ook een ruimte voor bijvoorbeeld opslag of productie van voedingsstoffen, vloeistoffen, vaste stoffen, of instrumenten. Op het gebied van ruimteverwarming hebben wij een ruim aanbod verwarmingselementen, zoals:


Explosieveilige verwarming

Voor verwarming in industriële ruimtes die explosiegevaarlijk zijn, hebben we bij Enon explosieveilige ventilatorkachels, waaronder de AEU1 serie met explosieveilige elektrische luchtverhitters. Deze serie is speciaal ontworpen om aan de zwaarste eisen van industrie toepassingen, on- en offshore te voldoen. Daarnaast hebben wij explosieveilige convectoren bij Enon. Dit type ruimteverwarming wordt toegepast in ruimtes die als explosiegevaarlijk zijn geclassificeerd conform ATEX 153.


Toebehoren voor industriële verwarming

Naast onze elektrische heaters leveren we ook allerlei gerelateerde accessoires. Denk daarbij aan:

 


Contact met Enon voor industriële verwarming en verwarmingselementen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Enon industriële verwarming en verwarmingselementen? Neem dan contact op met de verwarmingsspecialisten en bespreek een betrouwbare maatwerk oplossing voor u. U kunt daarvoor altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 024-6455888 of mailen via inspire@enon.nl. Voor maatwerk industriële verwarming kunt u altijd terecht bij Enon.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag