Vloerverwarmingsmatten

Bij Enon bestelt u eenvoudig uw vloerverwarmingsmatten Vloerverwarmingsmatten kopen bij Enon

De warmtestraling die de vloerverwarmingsmatten over de hele vloer genereren zorgt voor een prettige en evenredige verwarming van de ruimtes in uw woning of bedrijfspand. Lees onderaan de pagina verder voor meer informatie.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

Vloerverwarming voor een comfortabel, prettig klimaat

Vloerverwarming is de meest comfortabele en gezonde verwarming die er is. Ten opzichte van radiatorverwarming zorgt vloerverwarming voor een prettig en comfortabel leefklimaat in elke ruimte in een woning of bedrijfspand. Dat is het resultaat van de milde warmtestraling over het gehele vloeroppervlak met een lagere luchttemperatuur. Bij het gebruik van radiatoren zijn de temperatuurverschillen in een ruimte nogal groot. De zeer warme radiatoren zorgen voor een lage luchtvochtigheid en door de temperatuurverschillen ontstaat er een luchtcirculatie die aanwezig stof meeneemt. Met vloerverwarming met behulp van vloerverwarmingsmatten is dat zeker niet het geval. Vloerverwarmingsmatten zijn eenvoudig te leggen.

Wat zijn vloerverwarmingsmatten?

Vloerverwarmingsmatten zijn matten die zijn voorzien van speciale verwarmingskabels die rechtstreeks onder de vloer geplaatst kunnen worden. De vloerverwarming is te bedienen met een thermostaat die is voorzien van een vloer- en/of ruimtesensor. Hiermee regelt u de gewenste ruimtetemperatuur. De korte afstand tussen de vloerverwarmingsmatten en de vloer zorgt ervoor dat de warmte rechtstreeks aan de ruimte wordt afgegeven. En dat zonder dat er ook maar enig warmteverlies kan optreden. Om deze elektrische vloerverwarming zo optimaal te laten functioneren, is het wel noodzakelijk om een eventueel aanwezige kruipruimte zo goed mogelijk te isoleren. Als u dat niet doet, kan er ook bij dit systeem van vloerverwarming warmteverlies optreden.

Waarom vloerverwarming met vloerverwarmingsmatten?

Wie kiest voor elektrische vloerverwarming met verwarmingsmatten, kiest voor de vele pluspunten van dit verwarmingssysteem. Hoewel dit type vloerverwarming iets minder energiezuinig is dan vloerverwarming met warm water, is met dit systeem de temperatuur veel eenvoudiger te regelen. Waar vloerverwarming met warm water enige tijd nodig heeft om op te warmen, is dat bij elektrische vloerverwarming niet het geval. Die warmt direct op. Dat maakt elektrische vloerverwarming zeer geschikt voor het verwarmen van de slaapkamer of de badkamer. En omdat de vloerverwarmingsmatten direct onder de vloer zitten, zijn ze ook relatief eenvoudig te bereiken.

Voordelen van vloerverwarmingsmatten

We hebben de voordelen van vloerverwarming met Enon vloerverwarmingsmatten overzichtelijk op een rijtje gezet. Vloerverwarmingsmatten:

 • verwarmen sneller en nauwkeuriger dan een cv-warmwatersysteem
 • hebben geen leidingsysteem, cv-ketel en rookkanaal nodig. Kostbaar onderhoud is daarom niet nodig
 • zijn door het elektrische systeem veiliger dan een systeem op aardgas
 • zijn milieuvriendelijk
 • zijn eenvoudig te installeren en hebben weinig aanpassingen aan infrastructuur nodig

Meer informatie over vloerverwarming

Heeft u een vraag over vloerverwarming met Enon vloerverwarmingsmatten? Neem gerust contact met ons op.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag