Zelflimiterende verwarmingskabel (verwarmingslint)

Zelflimiterende Verwarmingskabel(verwarmingslint)

Onze zelflimiterende verwarmingskabel (verwarmingslint) wordt met name toegepast in de industrie en woning- en utiliteitsbouw, voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen, tanks, afsluiters, (dak)goten, etc.. De kabel kan ter plaatse op lengte geknipt worden. Tevens zijn veel van onze zelflimiterende kabels geschikt voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving.

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Resultaat 1–12 van de 15 resultaten wordt getoond

De ENON-selectie van soorten zelflimiterende verwarmingskabel:

 1. 1. TRACECO
 2. 2. TRACECO-15
 3. 3. TRACECO-W
 4. 4. ESR-R
 5. 5. ESR-BOT
 6. 6. ESR-H-BOT
 7. 7. ESR-H-BOA

Verwarmingslint tegen bevriezing of voor temperatuurregeling

Zoekt u een hoge kwaliteit verwarmingskabel of verwarmingslint voor het op temperatuur brengen of houden van aan- en afvoerleiding(en), tanks en containers voor water, vloeistoffen, voedingsmiddelen en olie? Dan zit u goed met een verwarmingskabel of verwarmingslint van Enon. Een verwarmingskabel van Enon is zeer geschikt voor gebruik op buizen en instrumenten met kleine diameters. U vindt de Enon verwarmingskabel of het verwarmingslint voor uw project in onze webshop. Wilt u meer weten over onze producten, en de toepassingen van een verwarmingskabel bespreken met een specialist? Neem dan contact met ons op.

Zelflimiterende verwarmingskabel

Met name in de industrie en woning- en utiliteitsbouw, voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van onder andere leidingen, tanks, afsluiters (dak)goten, etc., wordt de Enon zelflimiterende verwarmingskabel toegepast. Het Enon verwarmingslint of -kabel kunt u ter plekke op de juiste lengte knippen. Veel van onze zelflimiterende verwarmingskabels zijn ook geschikt voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving. Onze zelflimiterende verwarmingskabel wordt zelfs succesvol toegepast om wijnranken vorstvrij te houden.

vorstbeveiliging wijn ranken

Werking van de zelflimiterende verwarmingskabel

Een zelflimiterend verwarmingslint of -kabel bestaat uit twee parallelle aders die ingebed zijn in een speciale kunststof laag die vermengd is met een hoeveelheid koolstofdeeltjes. Bij stijging van de temperatuur zet de kunststof laag in het verwarmingslint uit, waardoor de afstand tussen de koolstofdeeltjes wordt vergroot. Hierdoor neemt de weerstand toe en daalt het vermogen. Bij afkoeling draait dit proces zich om en zal het vermogen van de verwarmingskabel weer stijgen. Een zelflimiterende verwarmingskabel is verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen met ieder zijn eigen specifieke eigenschap(pen). U ziet ze hieronder overzichtelijk gerangschikt.

Soorten zelflimiterende verwarmingskabel

Alle onderstaande zelflimiterende verwarmingskabels zijn uv-bestendig.

1.TRACECO

Deze verwarmingskabel is zeer geschikt voor vorstbeveiliging en het op een lage temperatuur houden van onder andere leidingen, tanks, afsluiters en (dak)goten in de industrie en woning- en utiliteitsbouw.

10W/m@+10°C, 20W/m@+10°C, 30W/m@+10°C, 40W/m@+10°C

Enon-Zelflimiterende-Verwarmingskabel-TRACECO-W

2. TRACECO-15

Verwarmingslint of -kabel met dezelfde eigenschappen als de TRACECO-kabel. Deze kabel is echter is een stuk smaller.

12W/m@+10°C

Enon-Zelflimiterende-Verwarmingskabel-TRACECO

3. TRACECO-W

De TRACECO-W verwarmingskabel is geschikt voor toepassingen bij gemiddelde temperaturen (circa +65°C). Deze kabel is ideaal voor het op temperatuur houden van vetleidingen of heetwaterleidingen om legionella te voorkomen.

9W/m@+55°C, 13W/m@+65°C

Enon-Zelflimiterende-Verwarmingskabel-TRACECO-W (1)

4. ESR-R

Deze ronde verwarmingskabel wordt met name toegepast in koel(vries) ruimtes om te voorkomen dat (schuif)deuren vastvriezen.

27W/m@0°C, 38W/m@0°C

Enon-Zelflimiterende-Verwarmingskabel-ESR-R

5. ESR-BOT

Verwarmingslint dat, net als de TRACECO-kabel, wordt toegepast voor vorstbeveiliging. Deze kabel is echter voorzien van een fluorpolymeer beschermingsmantel. Dat maakt deze verwarmingskabel beter bestand tegen chemicaliën en mechanische belasting. Een extra isolatielaag verbonden met het verwarmingselement verhoogt de elektrische isolatie en biedt extra bescherming tegen vocht.

10W/m@+10°C, 15W/m@+10°C, 20W/m@+10°C, 25W/m@+10°C, 33W/m@+10°C

Enon-Zelflimiterende-Verwarmingskabel-ESR-H-BOT

6. ESR-H-BOT

De ESR-H-BOT is een hoog temperatuur (+120°C / +200°C) verwarmingskabel met een fluorpolymeer beschermingsmantel. Deze kabel is geschikt voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van bijvoorbeeld leidingen tot een temperatuur van +120°C, en is geschikt voor leidingen die op hoge temperatuur met stoom gereinigd worden (max 200°C). De fluorpolymeer buitenmantel van deze kabel zorgt voor een goede chemische bestendigheid.

15W/m@+10°C, 30W/m@+10°C, 45W/m@+10°C, 60W/m@+10°C

Enon-Zelflimiterende-Verwarmingskabel-ESR-H-BOT

7. ESR-S-BOA

De ESR-S-BOA verwarmingskabel is speciaal ontwikkeld voor toepassing direct in (drinkwater)leidingen en in het algemeen in de voedingsindustrie. De buitenmantel van dit verwarmingslint is geschikt voor direct contact met voedingsmiddelen en drinkwater.

10W/m@+10°C, 15W/m@+10°C, 18W/m@+10°C

Enon-Zelflimiterende-Verwarmingskabel-ESR-S-BOA

TRACECO

1. Voedingsaders, koper vernikkeld 2 x 1,25mm2
2. Zelflimiterend verwarmingselement
3. Isolatie
4. Koper vertinde aarddraden
5. Aluminium folie
6. Thermoplastische buitenmantel (TPE-O)

Deze verwarmingskabel is leverbaar in 10, 20, 30 en 40W/m.

Technische specificatie:

– Voedingsspanning : 230V
– Tolerantie: 0 / +5W
– Max. omgevingstemperatuur indien uitgeschakeld: +80°C
– Max. omgevingstemperatuur indien ingeschakeld: +65°C
– Min. buigradius: 25mm
– Min. montagetemperatuur: +35°C
– Certificering: CE, VDE, CSTB, GOST-R, FIMKO

Download hier de brochure.

Heeft u een vraag over zelflimiterende verwarmingskabel? Neem gerust contact met ons op.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag