Opritverwarming

Opritverwarming houdt opritten begaanbaar bij gladheid

Met opritverwarming houdt u opritten en toegangswegen begaanbaar bij koude, winterse omstandigheden. Met opritverwarming kunt u gladheid voorkomen en daarmee ook persoonlijk leed en onkosten als gevolg van ongevallen, bedrijfsstagnatie en productieverlies. Enon is gespecialiseerd in opritverwarming. Dit wegdekverwarmingssysteem van Enon kan worden toegepast op alle buitenoppervlakken, zoals in- en uitritten, laadkuilen, trappen, bordessen, fietshellingen, voetgangershellingen, rolstoelhellingen en andere plekken waar gladheid gevaarlijke situaties kan opleveren.

 

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Deskundigheid en 25 jaar ervaring in opritverwarming

Bij Enon hebben we zeer ruime ervaring met opritverwarming en hebben daarvoor de beste en meest robuuste verwarmingskabels en -matten in ons assortiment. Zonder vakkundige installatie heeft u hier echter niet zo veel aan. Voor de aanleg van de opritverwarming hebben wij een ervaren en uitstekend opgeleide montageploeg. Daarnaast leveren wij ook het regelpaneel dat we voor u binnen 1-2 weken kunnen bouwen met daarin alle componenten die nodig zijn voor een optimale regeling. Zo wordt ook de weersafhankelijke regelaar door ons optimaal ingeregeld, zodat uw opritverwarming probleemloos werkt zonder dat het onnodig veel elektriciteit verbruikt.

Het opritverwarming systeem van Enon

Het opritverwarming systeem van Enon kan worden toegepast op alle buitenoppervlakken, waaronder in- en uitritten, laadkuilen, trappen en meer. Het verwarmingssysteem bestaat uit verwarmingskabels en/of verwarmingsmatten die in het te verwarmen oppervlak worden verwerkt. In het bovenliggende wegdek plaatsen we sensoren die temperatuur, vocht, sneeuw en ijs meten. Die sensoren zijn verbonden met een regelpaneel met daarin een speciale digitale weersafhankelijke wegdekregelaar waarmee de wegdekverwarming optimaal wordt geregeld.

Voordelen van Enon opritverwarming

 • Gebruik van de beste verwarmingskabels
 • Optimale regeling met minimaal elektriciteitsverbruik
 • Alleen verwarming waar het nodig is
 • Veilig hellingen op en af zonder uitglijden
 • Voordelig in aanschaf en gebruik
 • Voorkomt (vorst)schade aan het wegdek
 • Milieuvriendelijk en onderhoudsvrij
 • Eenvoudig te installeren, weinig aanpassingen aan infrastructuur nodig
opritverwarming

Opritverwarming met hoogwaardige verwarmingskabels of matten

Het Enon opritverwarming systeem bestaat uit hoogwaardige verwarmingskabels of matten die op de wegdekbewapening of met een bevestigingsstrip op de ondergrond worden gemonteerd. Ook kunnen hiervoor sleuven in het wegdek worden gefreesd waarin de verwarmingskabel wordt gelegd. Over de verwarmingskabel van deze hellingbaanverwarming wordt een afwerklaag van beton, asfalt, kunststof of steen aangebracht. Afhankelijk van de situatie op de betreffende locatie adviseren wij om het wegdek volledig of slechts gedeeltelijk te verwarmen. Het afgegeven en opgenomen vermogen van het verwarmingssysteem ligt normaal gesproken rond de 200 en 300W/m2.

Onderhoud van uw opritverwarming

Om verzekerd te blijven van een optimale werking van uw oprit verwarming systeem, kunt u bij Enon een onderhoudscontract afsluiten voor een jaarlijkse controle van de installatie. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

Contact met Enon

Wilt u meer weten over de Enon opritverwarming? Neem dan contact met ons op. Laat een bericht achter via ons contactformulier, mail naar inspire@enon.nl of bel ons direct op +31(0)24 645 58 88.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag