RegistrerenInloggen(0) - 0,00
DutchEnglish

Verwarmingselementen voor water

verwarmingselement water
07/03/2023

Diverse verwarmingselementen water bij Enon

Een verwarmingselement voor water is een veelgebruikt onderdeel in de productieprocessen van veel bedrijven. Het verwarmingselement wordt gebruikt om warm water te produceren in of voor verschillende industriële toepassingen. Met het gebruik van verwarmingselementen worden productieprocessen versoepeld en kunnen bedrijven producten op een efficiëntere manier produceren.

 

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Welke verwarmingselementen water zijn er?

Er zijn verschillende soorten verwarmingselementen voor water voor industrieel gebruik. De meest voorkomende zijn doorstroomheaters, ofwel elektrische verwarmingselementen, die elektrische stroom door een metalen buis te sturen. Daarnaast is er de dompelaar, ofwel een elektrisch verwarmingselement dat in water of een andere vloeistof gedompeld wordt om het te verwarmen. Verder is er de zelflimiterende verwarmingskabel (verwarmingslint) voor bijvoorbeeld vorstbeveiliging en dat als verwarmingselement water dient voor het op temperatuur houden van leidingen, tanks, afsluiters, (dak)goten, etc. En tot slot zijn er de vatverwarmers. U leest er hieronder meer over.

Doorstroomheater

De doorstroomheater is een verwarmingselement voor water en andere vloeistoffen, waaronder olie. Maar bijvoorbeeld ook lucht, stikstof, damp, etc. Door een veelzijdig bouwconcept zijn er veel toepassingen. Hiervoor zijn een aantal staalsoorten beschikbaar, zodat de juiste afstemming op het te verwarmen medium gemaakt kan worden. De doorstroomheater wordt overigens steeds meer toegepast in een warmtepomp. Indien de warmtepomp de juiste watertemperatuur niet haalt, wordt dit verwarmingselement voor water gebruikt om bij te schakelen de doorstroomheater bijgeschakeld. Ook bij een storing in de warmtepomp dit verwarmingselement worden ingeschakeld.

doorstroomheater verwarmingselement voor water

Dompelaar

Een dompelaar is een elektrisch verwarmingselement dat in water of een andere vloeistof gedompeld kan worden om het te verwarmen. Er zijn consumenten dompelaars en industriële dompelaars. De industriële dompelaar is een verwarmingselement voor water dat onder andere wordt gebruikt om (vervuild) water snel op te warmen. Een instelbare capillairthermostaat van +30…+85°C regelt de temperatuur. De thermostaat heeft een temperatuurbewaking +110°C met handreset. Deze dompelaar is perfect voor het verwarmen van vloeistoffen in een IBC-tank.

Teflon dompelelement aan zijkant tank

Zelflimiterende verwarmingskabel

De zelflimiterende verwarmingskabel (verwarmingslint) is een verwarmingselement voor water dat wordt met name wordt toegepast in de industrie en woning- en utiliteitsbouw. Onder andere voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen, tanks, afsluiters, (dak)goten, etc. De kabel kan ter plekke op lengte geknipt worden. Veel van de Enon zelflimiterende kabels zijn geschikt voor toepassing in een explosiegevaarlijke omgeving.

Zelflimiterende verwarmingskabel

Vatverwarmer

Tot slot wijzen we u hier nog op de vatverwarmers van Enon waarmee u onder ander water en andere vloeistoffen van een IBC-vat kunt verwarmen, waardoor ze eenvoudig kunnen worden verpompt of gegoten.

explosieveilige vatverwarmer

Meer informatie over verwarmingselement water

Wilt u meer weten over het gebruik en/of het kopen van verwarmingselementen voor water? Neem dan gerust contact met ons op. Laat een bericht achter via ons contactformulier, mail naar inspire@enon.nl of bel ons direct op +31(0)24 645 58 88. Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar met advies en informatie.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag