Verwarmingselementen voor water

verwarmingselement water
07/03/2023

Diverse verwarmingselementen water bij Enon

Een verwarmingselement voor water is een veelgebruikt onderdeel in de productieprocessen van veel bedrijven. Het verwarmingselement wordt gebruikt om warm water te produceren in of voor verschillende industriële toepassingen. Met het gebruik van verwarmingselementen worden productieprocessen versoepeld en versneld en kunnen bedrijven producten op een efficiëntere manier produceren.

 

Advies aanvragen Brochure aanvragen

Welke verwarmingselementen voor water zijn er?

Er zijn verschillende soorten verwarmingselementen voor water voor industrieel gebruik. De snelste en meest optimale verwarming is direct in het water. Dit kan onder andere met dompelelementen, inschroefelementen, flensheaters en doorstroomheaters. De verwarmingselementen zijn voorzien van een thermostaat of kunnen met een temperatuurregeling worden geleverd. Daarnaast zijn er ook oplossingen om water indirect te verwarmen. Dit kan met vatverwarmers of verwarmingskabels. Verwarmingskabels kunnen bijvoorbeeld ook voor vorstbeveiliging voor waterleidingen worden toegepast.

Dompelaars

Een dompelaar is een elektrisch verwarmingselement dat in water of een andere vloeistof gedompeld kan worden om het te verwarmen. Er zijn consumenten dompelaars en industriële dompelaars. Er zijn metalen en teflon dompelelementen. De teflon dompelelementen worden meestal toegepast indien er chemicaliën in het water zitten. Een dompelaar is een relatief eenvoudige manier om water te verwarmen en zijn bij Enon altijd op voorraad of snel leverbaar. Ons IBC dompelelement is perfect voor het verwarmen van water of  andere vloeistoffen in een IBC-tank. Raadpleeg ons altijd indien andere vloeistoffen dan water dienen te worden verwarmd!

Inschroefelementen

Een inschroefelement wordt in een tank of doorstroomhuis geschroefd. We hebben een standaard versie 3-12kW met 11/2″ schroefwartel voor het verwarmen van water, maar andere maten zijn ook leverbaar.

Standaard inschroefelementen

Doorstroomheaters

De doorstroomheater is een verwarmingselement voor o.a. water en andere vloeistoffen en ook diverse gassen. Door een veelzijdig bouwconcept zijn er veel toepassingen. De doorstroomheater wordt overigens steeds meer toegepast in  combinatie met een warmtepomp. Indien de warmtepomp de juiste watertemperatuur niet haalt, wordt de doorstroomheater bijgeschakeld. Ook bij een storing van de warmtepomp kan de doorstroomheater worden ingeschakeld.

Doorstroomheater

Vatverwarmers

Met de vatverwarmers van Enon kunt u onder ander water en andere vloeistoffen in een IBC-container verwarmen. Hierdoor kunnen vloeistoffen bijvoorbeeld eenvoudig worden verpompt of gegoten.

IBC verwarmer

Zelflimiterende verwarmingskabel (tracing)

De zelflimiterende verwarmingskabel (verwarmingslint) is een verwarmingselement voor water dat wordt met name wordt toegepast in de industrie en woning- en utiliteitsbouw. Onder andere voor vorstbeveiliging en het op temperatuur houden van leidingen, tanks, afsluiters, (dak)goten, etc. De verwarmingskabel wordt op lengte geknipt.

Zelflimiterende verwarmingskabel

Meer informatie over verwarmingselement water

Wilt u meer weten over het gebruik en/of het kopen van verwarmingselementen voor water? Neem dan gerust contact met ons op. Laat een bericht achter via ons contactformulier, mail naar inspire@enon.nl of bel ons direct op +31(0)24 645 58 88. Onze ervaren medewerkers staan voor u klaar met advies en informatie.

Contact

  Brochure aanvragen

   Vul uw gegevens in om toegang te krijgen tot onze brochure downloads

   Bel mij terug

    Offerte Aanvraag